Gerbeaud: merjünk édeset álmodni

Gerbeaud: merjünk édeset álmodniA Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló  és különleges süteményeivel. Az egykor innovatív és újító, a magyar cukrászatban forradalmat indító műhelyt az ötvenes-hatvanas évek szakmai filozófiája az identitásától megfosztott, de idegenforgalmi szempontból fontos kávéházzá alacsonyította. Az akkori dolgozóknak csak a minimális értékmentés lehetősége jutott. A kilencvenes évek elejére nem sok maradt az eredeti Gerbeaud értékrendből, csak egy értékes ingatlan és egy avitt-, drága- és nosztalgikus kávéház.

{module 221}

A Gerbeaud cukrászda az elmúlt pár évben a privatizálás után egy hatalmas vállalkozásba kezdett, melynek célja volt/van a patinás cukrászda jó hírnevének visszaszerzése a magyar vendégek körében és csakis minőségi finomságok kínálása. Mindehhez olyan tulajdonosi és menedzseri háttérre volt szükség, mely elkötelezett a minőség és haladás útján, valamint a Gerbeaud, mint tradicionális magyar márka építésében és a mögötte lévő tartalom újraalkotásában.

Megújulásuk jelmondata lehetne a tradíció és innováció találkozása. Termékpalettáikon megtalálhatóak a klasszikus sütemények is, mint Dobos vagy Esterházy torta, de olyan újdonságok is helyet kaptak, mint a Bazsalikomos-citrom, Royal-csokoládé, vagy Narancsos-karamell. Süteményeik alapanyagában nem ismernek kompromisszumot. Filozófiájuk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű friss, alapanyagokból kézműves jelleggel dolgoznak. Céljuk, hogy egyedi, esztétikus, hazánkban ritkaságnak számító süteményeket is kínáljanak vendégeiknek a tradicionális magyar termékek mellett. Feladatuknak tekintik, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessék új ízekkel, textúrákkal és segítsék felfedezni a minőségi jó terméket. Az újítások nem jelentik a szakmai múlt elvetését, sőt abból építkeznek a jövőnek. Az új technológiák, alapanyagok, eszközök, formák, felszerelések, gépek alkalmazása azonban elengedhetetlen. Több millió forintos beruházással megújították a gépparkot, kettéválasztották az „üzemi termelést” és a helyi cukrászműhelyt. A Prielle Kornélia utcai termelő üzemükből látják el a viszonteladókat – nem jelentéktelen számú külföldi ügyfelüket – gyártják a csoki termékeket, míg a Vörösmarty téren készítik helyi fogyasztásra a legendás süteményeket. 

Megnyitották első külföldi üzletüket Tokióban, de további külföldi üzletnyitásról is tárgyalnak. 

Megjelenésünknél fontos a varázslat. A Gerbeaud cukrászda olyan, mint egy önálló mesevilág, így az új koncepció, a sütemények és az arculat is ehhez kíván illeszkedni. Új csomagolásuk lényege, hogy kívül valamilyen alapanyag színét mutatja – csokoládé, fahéj, vaj, tészta -, így kívül „édes” belül pedig a színes „álom” jelenik meg, vagyis vajon milyen íze van a süteménynek.

{module 221}