Ízelítő a sztárséfekről

Gordon RamsayVan, aki egészen az alapoktól, a szakácskönyvekből tanulta a szakácsmesterséget, mostanra pedig több millió dollárt keres évente. Azzal, hogy megmutatja a tv-ben a nagyérdeműnek, hogyan készítsenek otthonukban finomabbnál finomabb, különlegesebbnél különlegesebb ételkreációkat.

Előfordulhat az is, hogy egy sztárséfre sármjának köszönhetően figyelnek fel a hölgyek és csak ezután arra, hogy milyen ínycsiklandó ételeket kreál főműsor időben. Ilyen Bobby Flay sztárséf is, akinek főzőtudásától és stílusától egyenesen elolvadnak a hölgyrajongók. Akad olyan séf is, aki mostanra 3 millió dolláros éves keresettel rendelkezik, azonban fiatal korában tanárai eltanácsolták a vendéglátóipari iskolából arra hivatkozva, hogy a tanonc tehetségtelen. Ez a bizonyos séf mára 13 éttermet üzemeltet.

Gordon Ramsay neve Magyarországon sem ismeretlen! A goromba sztárszakács a ‘Hell’s Kitchen’című realityvel lopta be magát a magyar nézők szívébe. Annak ellenére, hogy kemény és szókimondó, elismerik főzőtudását, hiszen több éttermet húzott már vissza a csőd széléről. Persze mindezt nem jótékonyságból tette, szép summát tett zsebre minden egyes alkalommal! Így kerülhetett a Forbes listájának első három helyezettje közé is!