Magyar Pezsgők sikere a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Champagne és Pezsgő Világbajnokság

Az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC) a magyar pezsgőkészítők igazi sikertörténetet írtak. Összesen nyolc érmet zsebeltek be, köztük három arany- és öt ezüstérmet.

A Champagne & Sparkling Wine World Championships a champagne-ok és pezsgők egyik legnagyobb nemzetközi versenye, amely idén már tizedik alkalommal került megrendezésre. A versenyre világszerte 19 országból érkeztek pezsgőkészítők, hogy megmérettessék magukat. Az értékelést három kiváló zsűritag, köztük a brit Tom Stevenson, a finn Essi Avellan és a magyar Márkus György végezte, akik összesen tizenegy napon át értékelték a beérkezett majd’ 1000 pezsgőt.

A somlói Kreinbacher Birtok kiemelkedő teljesítményt nyújtott a versenyen. Az általuk készített Brut Classic Magnum 2018 pezsgő aranyérmet nyert, míg a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV két ezüstérmet is elnyert. Ez a teljesítmény azt mutatja, hogy a Kreinbacher Birtok pezsgői nemzetközileg is versenyképesek és kiváló minőségűek.

A tokaji Sauska Birtok sem maradt le, két éremmel gazdagodtak a versenyen. A Sauska NV Brut Magnum, amely furmint, hárslevelű és chardonnay alapanyagokból készült, aranyérmet hozott haza, míg a Sauska 2016 Extra Brut ezüstérmet kapott. Ezek a pezsgők magas színvonalát bizonyítják, és a Tokaj-hegyaljai régió hírnevét öregbítik.

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok is büszke lehet eredményeire, hiszen tiszta furmintból készült Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut pezsgőjük aranyérmet érdemelt ki. Ez a pezsgő a tradíció és a minőség tökéletes ötvözete, amely méltán áll a dobogó legfelső fokára.

Az Esterházy Pezsgőgyár neszmélyi borai és az egri Pearl & Z Prestige Brut Magnumja is elismerést kapott a világbajnokságon. Mindkét pezsgő ezüstérmet érdemelt ki, tovább erősítve a magyar pezsgők nemzetközi megítélését.

A magyar pezsgőkészítők sikerével bizonyították, hogy Magyarország a pezsgők világában is komoly szereplő, és minőségi termékeikkel méltán szereznek elismerést a legnagyobb nemzetközi versenyeken.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .