Nyerni megyünk Erfurtba

Az aranyéremért indulnak az erfurti szakácsolimpiára nemzeti válogatottunk és katonai nemzeti válogatottunk tagjai – hangzott el a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség budapesti Radisson Blu Béke Hotelben rendezett sajtótájékoztatóján.

 

{module 221}

Ambrus György, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke a nemzeti válogatott tagjait, Somorjai Péter főtörzsőrmester mesterszakács pedig a Magyar Honvédség felkészülő csapatát mutatta be a sajtó képviselőinek. A katonai csapat 1993 óta szinte valamennyi jelentős nemzetközi szakácsversenyen és számos hazai megmérettetésen is képviseltette magát – s minden alkalommal éremmel tért haza. 

Az erfurti szakácsolimpiát a Német Gasztronómiai Szövetség rendezi meg minden negyedik évben. A megmérettetés idén október 6-a és 9-e között zajlik Türingia „fővárosában”. A verseny menetrendje sokat változott a négy évvel ezelőttihez képest; ezúttal nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is benevezhetnek. A versenyen mintegy 50 nemzet 2500 versenyzője indul, akiknek a főztjét több tízezres tömeg kóstolhatja végig. A nemzeti válogatott 35 ország csapatával, míg a katonai nemzeti válogatott 7 másik katonacsapattal mérkőzik az elsőségért. 

A csapatoknak két külön napon is a konyhaasztalhoz kell állniuk, hiszen egy hideg- és egy melegkonyhai megmérettetésen is részt kell venniük. A feladat egy komplex hidegkonyhás díszasztal, valamint egy 150 főre szóló háromfogásos menü elkészítése. 

A felkészülő katonai csapat tagjai: 
Mudra József alezredes, team manager; Gulyás Károly közalkalmazott, Venesz-díjas mesterszakács, szakmai tanácsadó – nemzetközi zsűri; Somorjai Péter főtörzsőrmester, közétkeztetési mesterszakács, ügyintéző; Kovács Péter főtörzsőrmester, közétkeztetési mesterszakács, csapatvezető; Kovács Attila főtörzsőrmester, szakács; Cselyovszky Zoltán főtörzsőrmester, szakács; Balázs Gergő közalkalmazott, közétkeztetési mesterszakács, szakács; Bojtos György közalkalmazott, szakács; Lukács Péter közalkalmazott, mestercukrász; Ódor Norbert közalkalmazott, szakács

 

Bleszkán Szilárd

{module 221}
megosztás
előzőInterRail
következőLakáshotel
GSZT szakújság :: Gasztronómia : Szálloda : Turisztika