Rekord bevétellel zárult a 23. Jótékonysági Borárverés

23. Jótékonysági Borárverés - Máltai mozgássérült tábor

Ismét rekord bevétel a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverésén

Budapest idén is tanúja volt a közösség erejének és az önzetlen segítségnyújtásnak, amikor a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 23. Jótékonysági Borárverésén rekordbevétellel zárult az esemény. A Festetics Palota Tükörterme fogadta a közel 100 vendéget, akik együtt tettek azért, hogy 150 mozgássérült fiatalnak felejthetetlen emlékeket nyújtsanak a Balaton partján.

A tábor célja, hogy a mozgássérült fiatalok számára megszűnjön az elszigeteltség, és ők kerüljenek a középpontba. Ezen a héten a világ fordítva működik, az elegáns vitorlás hajók és erdei utak, a zene és a tánc mind a résztvevők számára elérhetővé válik, így ők is ugyanolyan élményeket szerezhetnek, mint bárki más.

A táborban a szülők és gondviselők nem vesznek részt. Helyettük kortárs segítők és önkéntes fiatalok kísérik a mozgássérült fiatalokat. Ezen a héten az előítéletek felszámolódnak, és csak a tisztelet és bizalom marad. A fiatalok itt megtanulnak „lehetőségekkel élő” emberekké válni.

Az esemény látszólag egy vakáció, amely fürdőzést a Balatonban, őserdőtúrát VR-szemüvegben, lángosevő versenyt és kézműveskedést takar. Az extra programok során pedig sportkocsizhatnak, hajózhatnak vagy akár festészeti kurzuson is részt vehetnek, ahol rájönnek, hogy sokkal többre képesek, mint azt korábban gondolták.

A mozgássérült fiataloknak szóló tábor szervezéséhez szükséges forrásokat az adományokból gyűjtik össze, amelyeknek az 23. Jótékonysági Borárverés a kezdete. Az árverésen a vásárlók rekordösszeget ajánlottak fel, összesen 21.150.000 forintot, amelyet jövő nyáron a Balaton partján mozgássérült fiatalok számára szervezett tábor megrendezésére fordítanak.

A rendezvény csúcspontja a Borbély Családi Pincészet Válogatása volt. A 6 palack kiváló Borbély borokért zajló licit tizenhétszeres áron zárult, azaz 1.020.000 forintért talált gazdára. Ez az összeg egyúttal az esemény történetének legmagasabb árú tétele lett.

Az est egyik meglepetése a Quinta do Portal Porto Aged Tawny válogatás volt, amely 4 palackból állt, és végül 1.000.000 forintért kelt el. Külön érdekesség, hogy a válogatás 40 éves bora volt az idei árverés legrégebbi szereplője is. A liciten a milliós sztárok között szerepelt a Villányi borvidék TOP12 Villányi Franc Válogatása és a 6 palackos, aranyérmes külföldi tételekből álló VinAgora Válogatás is.

A SPAR Magyarország felajánlása idén sem maradt el. A Bomann borhűtőt, 6 palack SPAR Válogatás borral 500.000 forintért vitt haza a jótékony licitáló. Az árverés két különleges borkóstolót is kínált. A Törley Pezsgőpincészet exkluzív kóstolójáért 780.000 forintot fizettek, míg a Holdvölgy 6 puttonyos CULTURA aszú bora és egy vertikális mádi aszúkóstoló 740.000 forintért talált gazdára.

Az esemény sikeréért a szervezők hálásak a borászoknak, a gyűjtőknek és a licitálóknak. Az adományokból származó összeg az idei évben ismét lehetővé teszi, hogy mozgássérült fiatalok számára egy teljes héten át tartó örömteli és pihentető élményt biztosítsanak a Balaton partján. Az este nemcsak borokról, hanem közösségről, támogatásról és szeretetről is szólt, hozzájárulva egy szebb jövő megteremtéséhez a rászorulók számára.

fotó: Szigetváry Zsolt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .