Új séf a Benczúr Hotelben

Névjegyén Tóth Zoltán. Konyhafőnök. Hotel Benczúr.

Ami nem szerepel rajta: március 1-től.

Körülbelül két órát beszélgettünk, ültünk a séf fülkében,időnként bejöttek munkatársai, valamit kérdeztek, ő végig mosolygott, sőt mosolygott a szeme is.

Hotel Benczúr új konyhafőnök

Elegáns, hófehér szakácskabát, fekete nadrág. Hol van már a pepita? A  séfek dívatja is változik.

A nyugalom sugárzik belőle, pedig nem kis feladat egy 160 szobás szálloda éttermének konyhafőnökének lenni, háromszáz reggeli, s ami még több: rendszeresek a két-háromszáz személyes rendezvények, sokszor napi négy-ötszáz adag ételt kell főzniük, legalább tízféle variáció. Mióta  itt dolgozik főzött már a budapesti marathon versenyzőinek, a brazil és argentin ügyvéd fociválogatottnak, de volt itt FAO és UNESCO tanfolyam, norvég kozmetikus delegáció, rendszeresek az amerikai csoportok, havonta itt tartja ülését a Magyar Fesztiválszövetség, hetente itt jönnek össze a Lions és Rotary Club tagjai. Itt tartotta a Magyar Hússzövetség a húsvéti sonkabemutatóját, de ne feledkezzünk meg a tavaszi eskűvőkröl sem.

Emellett övé az árurendelés és raktározás felelősége, hozzátartozik a cukrászat is.

Mondja: jó a csapat,szerencsém van, jó hangulatú helyre jöttem dolgozni. Az sem mellékes, hogy technikailag jól felszerelt konyha.

Dolgozott a Sofitelben, a Novotelben, az inárcsi Bodrogi kúriában, a Four Seasons Chef de Parti poziciójából igazolt át. A Hotel Benczúrban lett csapatkapitány. Negyvenéves. Két gyermek édesapja.

„Májustól megújítottuk az étlapot, a szezonváltás is igényelte és igényli folyamatosan az új ízeket. Szeretem a zöldségféléket sokféle módon felhasználni, akár csak félig párolva is asztalra adni.

Népszerű a teraszunk, sokan csak egy-egy salátára is bejönnek. Szeretem ezeket különböző öntetetekkel kiegészíteni és különösen szeretek kísérletezni  új ízkombinációkkal. Sokat nézem a televízió gasztronómiai műsorait. Sokszor otthon is kipróbálok új összeállításokat – a családom legnagyobb örömére vagy bánatára, de ezt tőlük kell megkérdezni.”

És megint mosolyog.

Lehet, hogy tévedek, de mosolyog az étel is, amellyel megkínál, mi lehetne más, mint: Benczúr aprópecsenye.

A Benczúr aprópecsenye receptje