Winelovers Wine Awards 2023 eredményhirdetés

Winelovers Wine Awards 2023 eredményhirdetés

A budapesti Corinthia Hotelben rendezett Winelovers 100 Nagykóstolón szombaton került sor a 2. Winelovers Wine Awards eredményhirdetésére, ahol a legjobbnak a tokaji és villányi borok bizonyultak. Ez az esemény közép-európai és magyarországi borokat mutatott be három napon át tartó vakkóstolón, ahol közel 70 borszakértő értékelte a tételeket, köztük a világ legelismertebb szaktekintélyei, master of wine-ok, egy master sommelier, sommelier bajnokok és neves borkereskedők.

A versenyre 14 országból érkeztek borok, és a 65 tagú zsűri 19 országot képviselt. Az eredmények alapján a 839 bor közül 3 tokaji aszú és egy villányi vörösbor került ki győztesként. A legmagasabb pontszámot, 96/100 pontot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el a négy Grand Gold díjas bor közül.

Az egyéb kategóriákban is kiemelkedő eredmények születtek, például a legjobb kékfrankosért járó díjat a Benedek Pince nyerte el, a legjobb cabernet francért járó díjat a Villa Gyetvei Birtok kapta meg. A legjobb syrah készítője és a legtöbb aranyérmet elnyerő borászat a villányi Jammertal Borbirtok lett, amely így a Winery of The Year címet is elnyerte. Horvátországból érkezett a legjobb olaszrizling/grasevina készítője, míg az ukrajnai Bolgrad Pincészet készítette a legmagasabb pontszámú pinot gris-t. A legjobb sauvignon blanc bor Romániából érkezett, a bánáti Cramele Recasnak köszönhetően. A somlói Kreinbacher Birtok 2018-as Prestige Brut Magnum tétele pedig a régió legjobb pezsgőjének bizonyult.

A Winelovers Wine Awards nem csupán a borászoknak és a szakembereknek szól. Az esemény elősegíti a borászatok nemzetközi szintű márkaépítését is. Tábor István, a Winelovers alapító-tulajdonosa elmondta, hogy „Az eredményes borászatokat közvetlenül, személyesen és közvetetten, nemzetközi marketingtevékenység által is segítik a nemzetközi szintű márkaépítésben.”

A Winelovers X szakmai expót követően a Winelovers 100 kísérőeseményén 100 kiállító mutatta be mintegy 300 borát a közönségnek, és itt adták át a Winelovers Wine Awards borverseny díjait is. Az eseményen debütált a Winelovers100 – A 100 Legjobb Magyar Bor nevű nyomtatott magazin, melyben a legjobb eredményeket elért magyar tételekről olvashatnak a borrajongók.

Az eredmények teljes listája a https://wineloverswineawards.com/2023-results linken böngészhető. A borok iránt érdeklődők itt részletes információkat találhatnak az összes díjazottról és résztvevőről.

Ezen esemény kiemelkedő lehetőség a közép-európai és magyarországi borok bemutatására és elismerésére, valamint a borászatok nemzetközi megismertetésére a szakmai közösség és a borfogyasztók körében egyaránt. Az idei győzteseknek gratulálunk, és várjuk, hogy a jövőben is tovább növeljék a magyar borok hírnevét a világon.

fotó: wineloverswineawards.com

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .