14 új Michelin-ajánlású étterem Magyarországon

Michelin Guide francia étteremkalauz

A Michelin Guide francia étteremkalauz idén is közzétette ajánlásait. Magyarországon tovább nőtt a Michelin-ajánlású éttermek száma. A hír szerint összesen 14 új magyar étterem került be a Michelin Guide kiadásába, és emellett további pozitív változásokat is tettek.

Ebben az évben a Michelin Guide Magyarországi kiadásában már összesen 75 étterem szerepel, amelyek Michelin-ajánlást vagy minősítést kaptak. Ez a szám tartalmazza az eddigi két kétcsillagos és hét egycsillagos éttermet, valamint további 59 éttermet, amelyek Michelin-ajánlással büszkélkedhetnek. A Michelin-ajánlásokat az értékelők szigorú és független tesztelések alapján ítélik oda, és az idei értékelések alapján nyolc budapesti és hat vidéki étterem is ezentúl Michelin-ajánlással rendelkezik.

Az újabb elismerések azt is jelzik, hogy a magyar vidéki gasztronómia jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Például, a pécsi Morzsával együtt összesen hét Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem van Magyarországon, ami kiváló ár-érték arányt és minőséget képvisel.

A fenntarthatóság is egyre fontosabb szerepet játszik a turizmusban, és ez a Michelin Guide értékeléseiben is tükröződik. Az idei kiadásban emelkedett a Zöld csillagos éttermek száma, így összesen öt étterem büszkélkedhet ezzel a minősítéssel az országban. A Zöld csillag olyan éttermeknek jár, amelyek az alapanyag-beszerzéstől kezdve a lokális és szezonális termékek alkalmazásán át a hulladékkezelésig fenntartható gyakorlatokat követnek.

Az új Michelin-ajánlások és minősítések eredményeként Magyarország közép-európai gasztronómiai központtá vált, és megelőzte a környező országokat, mint Csehország, Lengyelország, Horvátország és Szlovénia – közölte az MTI-vel a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A nemzetközi elismerések pozitív hatásai egyértelműen érezhetők a gasztronómiai iparban is. Például, a budapesti Stand étterem, amely tavaly két Michelin-csillagot szerzett, most azt tapasztalja, hogy asztalokat hetekkel előre kell foglalni, és minőségi munkaerőt is könnyebben tudnak toborozni.

Az idei Michelin-ajánlások és minősítések bizonyítják, hogy Magyarország gasztronómiai kínálata egyre inkább vonzza a figyelmet és az elismerést a nemzetközi színtéren. Az éttermek magas színvonalú konyhája és a fenntarthatósági elkötelezettség jelentős vonzerőt jelentenek a gasztronómia iránt érdeklődők számára, és hozzájárulnak az ország gasztronómiai hírnevének növekedéséhez.

fotó: Michelin Guide Facebook

1 hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .