A nyár elé

rutin feladatnak tűnik a nyári előkészületBármennyire is rutin feladatnak tűnik a nyári előkészület, azt alaposan és tudatosan végig kell gondolni. Több oka is van. Számtalan vendéglátóüzletnél a nyári 4-5 hónap hozza az éves bevétel 70-80%-át, úgy, hogy a bevételek realizálása sok esetben tőlük független – mert időjárás függő. Ebből adódik a forgalom „egyenetlensége” is, hiszen vannak emberfeletti erőfeszítést igénylő csúcsnapok és két napos esős, zord idők.

Ezenkívül a meleg fokozott elővigyázatosságot követel az ételek tárolásában, a mosogatásban, az árurendelés kiszámíthatóságában, a személyzet létszámának meghatározásában.

Ugyanakkor a vendégeknek ebből semmit sem szabad észrevenni, hiszen egy-egy nyári zápor után 20 perccel már újra megtelik a terasz, beülnek a napernyők alá, – újra „dübörög” az üzlet.

Fel lehet erre készülni? Igen. Időben át kell festeni, vagy beszerezni a kerti bútorokat, a felszerelési tárgyakat, a nagy kapacitású mosogatógépeket, a nyári hőséghez alkalmazkodó munkaruhákat, felújítani a hűtőkapacitást és sorolhatnám tovább.

Ehhez kívánunk most segítséget adni tavaszi összeállításunkkal.

  • A kert varázsa
  • Nem szeretem rossz
  • Tork – a világméretű SCA csoport tagja
  • Tavaszváró Progast