2013: kisvállalkozások adókedvezménye

GSZT szakújság jog és adó rovat

GSZT szakújság jog és adó rovatBenyújtotta a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosítókat a kormány – eszerint a 25 év alatti, 55 év feletti és a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak után 14,5 százalék szociális hozzájárulási adókedvezményt vehet igénybe a munkáltató bruttó 100 ezer forintos bérig.

{module 221}

Azok után, akik megelőzőleg legalább fél évig regisztrált munkanélküliek voltak, a kedvezmény a szochó teljes 27 százalékos mértéke a foglalkoztatás első két évében, a második évben 14,5 százalék.

A törvénymódosítás benyújtásával kiderült, hogy az adókedvezmény pontos mértéke a közterhekkel nem csökkentett bruttó bér 14,5 százaléka legfeljebb 100 ezer forintig. Ez vonatkozik a 25 év alatti és az 55 év feletti foglalkoztatottakra, abban az évben is, amikor éppen 25. illetve 55. életévüket betöltik. A 14,5 százalékos kedvezmény vonatkozik a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottakra is. A javaslat leírja, hogy ez a kör a KSH 2012. január 1-jén hatályos FEOR-08 listájának 9. főcsoportjába tartozó munkakörökre vonatkozik. Tehát ebbe a csoportba főleg takarító típusú munkák, portás, futár, gyorséttermi eladó, árufeltöltő, egyszerű ipari és mezőgazdasági munkák tartoznak.

A tartós munkanélküliek után a foglalkoztatás első két évében a szochóból érvényesíthető kedvezmény 27 százalék. Tartós munkanélküli fogalmául azonban a statisztikában általában használt az érvényes, hiszen itt szokás szerint az éven túli munkanélküliséget értik. Ezzel szemben a törvényjavaslat úgy értelmezi, hogy a kedvezmény vonatkozik azokra, akik a foglalkoztatás megkezdése előtti 9 hónapban legalább 6 hónapot munkanélküliek voltak, és erről a munkaügyi központ igazolásával rendelkeznek.

Szintén két éven át teljes a szochó kedvezmény a gyedről, gyesről, gyetről visszatérők után, a harmadik évben a kedvezmény 15,4 százalék. A kifizetők a kedvezményt az anyasági ellátás folyósításának megszűnésétől számított 45. hónap végéig, legfeljebb három évig érvényesíthetik. (Vagyis ahhoz, hogy három éven át kapja a cég a kedvezményt, az anyaságiról visszatérőnek az ellátás megszűnésétől 9 hónapon belül kell munkába állnia.) A 100 ezer forintos korlát itt és a tartós munkanélküliek esetén is él.

Fontos tudni, hogy a javaslat szerint az adókedvezmények a Start-kártyákkal (plusz, extra, bónusz) nem vonható össze. Részmunkaidős foglalkoztatás esetén arányosítottan veheti igénybe a kedvezményt a foglalkoztató. Az adókedvezmények 2013. január 1-jétől lépnek hatályba.
A javaslat módosítja még az áfa alanyi adómentesség választhatóságának felső határát 5 millió forintról 6 millió forintra. Ez például azért is fontos, mert így harmonizál a szintén a program keretében meghirdetett tételes kisadóval. Ezt ugyanis legfeljebb 6 millió forint árbevételig lehet majd választani, és a tételes, havi 50 ezer forintot (mellékállásban 25 ezer forintos) adó az áfát nem váltja ki. Így az áfakörbe tartozóknak ez a megoldás kevésbé éri meg.

A javaslatban szerepel, hogy pénzforgalmi elszámolás esetén az adóalanynak a fizetendő adót nem az ügylet teljesítésekor kell megállapítani, hanem a részére történő fizetés (az ellenérték átvétele, jóváírása) időpontjában. Ide értendő az az eset is, ha az ellenértéket nem megfizetik, hanem az abból származó követelését engedményezi, elengedi az adóalany, vagy az más módon szűnik meg.

A pénzforgalmi elszámolás akkor választható, ha a termékek és szolgáltatások nyújtása után megtérítendő ellenérték éves szinten az 500 000 eurónak megfelelő összeget nem haladja meg. Továbbá a számlán fel kell tüntetni, ha a cég ilyen elszámolást választ.A javaslat eltörli a házipénztárban tartható összeg felső korlátját. (Eddig a szabály az volt, hogy nem haladhatja meg az előző üzleti év összes bevételének 10%-át, illetve ha az összes bevételének 10%-a nem éri el az 500 ezer forintot, akkor az 500 ezer forintot.)

A számviteli törvény szerinti beszámoló mérlegének fordulónapján olyan jelentős árfolyamváltozások alakulhatnak ki, amelyek a devizában fennálló tételek üzleti év végi átértékelési kötelezettsége miatt jelentős nem realizált veszteség kimutatását eredményezik, és számos esetben maguk után vonják a Gt. szerinti tőkerendezési kötelezettséget (ellenben hivatalból törölnék a céget a nyilvántartásból, vagyis elindulna a csőd). Tekintettel e rendkívüli mérték árfolyammozgásokra, indokolt – korlátozott időtartamra, 2014. május 31-ig – azok saját tőkére gyakorolt hatásának figyelmen kívül hagyása – olvasható a javaslatban.

{module 221}