Siket turizmus

DeafNation video - Herend, HungaryVilágszerte több millió siket utazó figyelme irányulhat most Magyarországra, ugyanis elkészült az amerikai DeafNation első úti beszámolója. Mint arról korábban beszámoltunk, Joel Barish, a szervezet elnöke és Anthony Mowl PR igazgató idén májusban siket emberek életén keresztül nyerhetett betekintést országunk gazdag turisztikai kínálatába a Magyar Turizmus Zrt. és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) együttműködésében, illetve Dr. Kósa Ádám EU parlamenti képviselő, a SINOSZ elnökének szakmai támogatásával.

{module 221}

A DeafNation honlapjára feltöltött első, több mint 10 perces videó felvétel – melyre a szervezet saját Facebook oldalán is felhívja a figyelmet – a herendi porcelán „titkába” avatja be a nézőket, méghozzá siket porcelánfestők segítségével.

A szervezet úgy tájékoztatta az MT Zrt.-t, hogy mindez csak a kezdet, a következő időszakban ugyanis hetente 2 „Magyarország-beszámolóval” jelentkeznek majd! Az úti jelentések alapjául a DeafNation vezetői által hazánkban átélt élmények, valamint a siket tisztségviselőkkel, művészekkel való találkozások és interjúk szolgálnak majd, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy közelebb hozzák egymáshoz a különböző országokban élő siket társadalmakat és kultúrákat.

{module 221}