Kétmilliárdos csalás

0
19
Kétmilliárdos csalás

Kétmilliárdos csalásTolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy hévízi szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok, fiktív számlák miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint mintegy 2 milliárd 300 millió forint, melyet az ügyészség már zárolt is – közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

{module 221}

A privatkopo.hu értesülése szerint a hévízi Rogner Hotel működtetésével összefüggésben, a CIB-bankcsoporttal szemben benyújtott – a gyanú szerint fiktív szerződésekre és valótlan tartalmú számlákra alapított – inkasszó miatt indult büntetőeljárás. A bűnügyben érintett Lotus Therme Kft. tulajdonjogát egy Ciprusban bejegyzett offshore cég birtokolja, a társaság eddigi ügyvezetői között szerepel Kukorelli Tibor, az Újpest FC Kft. volt felügyelőbizottsági tagja, valamint Tolnai Sándor.

Tolnai Sándor gyanúsítotti meghallgatása kedd délután kezdődött, és kora este még tartott. A szóvivő 19 óra előtt azt közölte, hogy a gyanúsított részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A meghallgatás végén elrendelték Tolnai Sándor őrizetbe vételét, és az ügyészség kezdeményezi az előzetes letartóztatásba helyezését is. Majd 120 óra elteltével megszüntették az őrizetbe vételt.

A vállalkozót felbujtóként elkövetett csalás bűntettével is gyanúsítják, amiért akár 12 év börtönre is ítélhetik – amennyiben bebizonyosodik bűnössége.

/privatkopo/MTI/

{module 221}