Bezártak az iskolai menzák Pest megyében

Bezártak az iskolai menzák Pest megyébenA HunGast Kft. a Pest megyei önkormányzat tartozása miatt bezárja a régióban működtetett konyháit, és ha nem születik megoldás, akkor az eszközeit is leszereli – olvasható a megyei közétkeztetést eddig ellátó vállalat közleményében.

{module 221}

A Pest Megyei Közgyűlés március 25-én hatalmazta fel elnökét arra, hogy kezdjen egyeztetést a HunGast Kft.-vel a 2008. július 15-én kötött vállalkozási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. A szerződésbontást a szolgáltató HunGast ajánlotta, miután a megyei önkormányzat tetemes tartozást halmozott fel a cégnél.

A HunGast március 3-án 18 Pest megyei középiskolában, húsvét előtt pedig a speciális bentlakásos iskolákban és szociális otthonokban is beszüntette az étkeztetést. A HunGast a tartozás ellenére – az ellátottak érdekében – mostanáig vállalta és teljesítette az önkormányzati intézményekben a tálalási, takarítási feladatokat. Ezek a munkák több százmillió forintjába kerültek cégnek, ezt az önkormányzat nem térítette meg.

A megyei önkormányzat elismeri korábbi tartozásai egy részét, de a konyhai beruházások összegét és az elmúlt hónapok tálalási költségeinek mértékét vitatja – mondta a hivatal sajtófőnöke. Ambrus András hozzátette: a cél a konyha mihamarabbi újranyitása és a kölcsönös szerződésbontás.

MTI 

{module 221}