50 biciklit adományoz a MOL a rászoruló gyerekeknek

50 biciklit adományoz a MOL50 biciklit adományoz a MOL az állami gondozásban élő és veszélyeztetett gyerekeket támogató Ágota Alapítvány közvetítésével gyermekotthonoknak.

{module 221}

A MOL bringaPROGRAMja nagy sikerrel segítette a biciklistákat a nyáron az egész országban. A 125 benzinkúton működtetett bringaPONTokon túl több fesztiválon is ingyenszervizt és tanácsadást nyújtott a bringásoknak, illetve ingyenes biciklikölcsönzéssel is kedveskedett a kerékpárosoknak. Ezeket, a fesztiválokon nagy sikerrel használt, kiváló állapotú, folyamatosan szervizelt, alig pár hónapos bicikliket adományozta most a MOL az Ágota Alapítványnak. Az összesen 50 kerékpár az alapítvány közvetítésével Pest, Bács-Kiskun, Hajú-Bihar, Békés és Csongrád megyei gyermekotthonokba kerül szétosztásra.

A kerékpárok közül tizenöt darabot a Pest Megyei Intézményfenntartó Központhoz tartozó Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiból érkező gyerekek vettek át november 7-én az intézmény budapesti központjában. Húsz további kerékpár az ÁGOTA Alapítvány őszi sportnapján talált boldog gazdákra, míg a fennmaradó tizenöt darabot a következő napokban juttatja el a MOL a kijelölt gyermekotthonokba.

„A MOL sikeres bringaprogramjának köszönhetően nyáron a fesztiválozók örülhettek annak, hogy ingyenes biciklikölcsönzőkkel vártuk őket a VOLT-on, a Balaton Soundon és Szigeten. A fesztiválszezon végével pedig úgy döntöttünk, nem a raktárba visszük ezeket a bringákat, hanem felajánljuk azokat gyermekotthonoknak. Úgy vélem, hogy ezek a biciklik a lehető legjobb helyre kerültek, és bízom benne, hogy nagy örömet szereznek majd használóiknak.” – mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL szponzorációs vezetője a biciklik átadásakor.

Az ÁGOTA Alapítványt az állami gondoskodásban élő és – ebből fakadóan – veszélyeztetettnek mondható fiatalok támogatása érdekében hívták életre. Az alapítvány az ország 12 megyéjében található több mint 20 gyermekvédelmi intézménnyel áll kapcsolatban. Az ott élő gyerekek és fiatalok számára önismereti, kreativitást fejlesztő élményprogramokat illetve sport és kulturális programokat szerveznek. Segítik a fiatalok társadalmi integrációját, szakemberképzéssel, felnőttképzéssel is foglalkoznak. Nyári élménytáboraikat 2010 óta a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával valósítják meg.

{module 221}