Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 2016 évi közgyűlése

Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 2016 évi közgyűlése

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 2016.január 28-án tartotta 27. éves közgyűlését. A közgyűlés helyszíne a Nagy Kínai Étterem volt, ahol a több, mint 100 résztvevő mellett kínai anyanyelvű idegenvezetők is megjelentek.

Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 2016 évi közgyűlése

A szövetség elnöke, Bálint Zoltán köszöntötte az Év Idegenvezetője szavazás első helyezettjét, a közgyűlésen személyesen megjelent Horváth Gábort, valamint Ferencz Mártont, Bálint Pétert, Pataky Ágnest, Sóska Zoltánt, Pancsik Károlyt, Szőke Zsuzsannát és Kámán Józsefet, akik közül többen személyesen is átvették a MISZ elismerő oklevelét. A résztvevők tapssal jutalmazták a szavazók által beküldött, felolvasott méltatásokat.

A közgyűlés meghallgatta, és tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta Bálint Zoltán elnöki és Antalóczy Györgyné  költségvetési beszámolóját. A szövetség fő célkitűzése, hogy növelje a taglétszámot fiatal idegenvezetők bevonásával, valamint az, hogy más szakmai szövetségekkel együttműködve tovább folytassa az idegenvezetők érdekeinek védelmét.

Az ezt követő hozzászólásokban az idegenvezetők felvetettek néhány adózással kapcsolatos kérést és javaslatot, kérdések hangzottak el az év folyamán történt tagkizárásokkal kapcsolatban, valamint a tagság részéről továbbképzéssel és programokkal kapcsolatos, nagy tetszéssel fogadott javaslatok érkeztek.