Sörözőt álmodott a parlamentbe

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott kiköltöztetné a kormányt a Parlamentből, és a felszabaduló helyeket bérbe adná. Így söröző, kápolna vagy házasságkötő terem is lehet majd az Országházban.

Parlament, Budapest

Ez az épület olyan nagyszerű, hogy bármit teszünk be, garantált a siker – idézte a Blikk Kerényi Imre Demokratának adott interjúját. A miniszterelnöki megbízott a parlamenti teraszokra kávéházakat, a pincékbe hatalmas sörözőket, a csarnokokba időszaki kiállításokat álmodott.

A Blikk emlékeztet rá, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök bizalmát élvező Kerényi eddig valamennyi fontosabb ötletét meg tudta valósítani: neki köszönhető többek között az alaptörvény asztala, az új alkotmányról készített festménykiállítás. Nemzeti Könyvtár néven 300 millió forintért indított könyvsorozatot.

Kerényi elképzeléseit erősíti egy másfél  éve elfogadott országgyűlési határozat, amely a Kossuth tér rekonstrukciójáról rendelkezik. Ennek értelmében az Országgyűlés felkérte a kormányt, hogy 2014. május 31-ig költözzön ki a Parlament épületéből, és az Országházat adja át teljesen az Országgyűlésnek.

A Miniszterelnökség jelenleg 2338 négyzetméternyi területet foglal el a Parlamentben, nemcsak a kormányfőnek, hanem több más állami vezetőnek is itt van az irodája. Kerényi szerint a Miniszterelnökség a Várba, a Sándor-palotába, a Köztársasági Elnöki Hivatal helyére költözhetne, és ezáltal megszűnhetne az épület szigorú őrizete. A Blikk ugyanakkor úgy tudja, hogy a KEH-ben nem tudnak a költözésről.