Turista buszok behajtása a Várba

Turista buszok behajtása a Várba

A Magyar Idegenvezetők Szövetsége az alábbi közleményt juttata el szerkesztőségünkbe, melyet váltaztatás nélkül adunk közzé.

Turista buszok behajtása a Várba

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége egyetért az idegenvezetők május 5-i összejövetele alkalmával megvitatott és sajtóközleményként elfogadott és megjelentetett megállapításaival, amely szerint a buszos turizmust ellehetetlenítené a turista buszok Vár-i  behajtásának tilalma.

A szakmai megbeszélésen a MISZ-t  többen képviselték, többek között Galamb Sándor, Weigl Tünde, Beer Edith, –  akik hozzászólásukkal is segítették az idegenvezetők egységes állásfoglalásának kialakítását.

Köszönet illeti a szervezőket: Dr Kundi Viktóriát, Stumpf Édát, Pancsik Károlyt, Farkas Mariannát és Dr. Tamás Ágnes Esztert azért is, hogy – tekintettel az ügy fontosságára és az intézkedések sürgősségére – a május 5-i megbeszélés óta is folyamatosan azon dolgoznak, hogy a turizmus és ezen belül az idegenvezetők érdekeit is súlyosan sértő rendelkezés életbe léptetését megakadályozzák, jelezni szeretnék a hatóságok felé annak az idegenforgalomra nézve káros hatását.

Munkájukat, fáradozásaikat ezúton is támogatja a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége.

Bálint Zoltán elnök.