Újranyitott a legendás budapesti klub

Metro Club Theatre néven nyitott meg újra Budapest legendás szórakozóhelye a Metro Klub, a Dohány utcában.

Az erzsébetvárosi Dohány utcában, a 22-24. szám alatt található épületben a nyitóbulin fellépett a Revolution, Dj Nash, a New Dance World Hiphop Dance School, és volt fürdőruha- és fehérnemű-bemutató is.
A Metro Klub szecessziós stílusban tervezett épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházaként, majd mintegy fél évszázaddal később alakult át szórakozóhellyé, mivel a kettes metró elhúzódó építésén dolgozó munkások számára szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. A klub így költözött végül a Síp utca és a Dohány utca sarkán álló ötemeletes lakóházba, az egykori Árkád Bazár helyére, amely korábban több más helyen már működött.
A Budapest kultikus szórakozóhelyeként ismertté vált Metro Klubban (még egy korábbi épületben) alakult meg 1961-ben a Metro együttes, itt koncertezett a magyar beatzene számos ismert zenekara és itt jelent meg először a tviszt. Részben itt forgatták 1969-ben Kovács András Extázis 7-től 10-ig című beat-dokumentumfilmjét, a következő évben pedig itt készült az első magyar koncertlemez, az Egy este a Metro Klubban is.
A hetvenes évek elején a Metro együttes és klub is megszűnt. Az épület egy ideig rendezvényteremként üzemelt, a rendszerváltás környékén butikok, egy hostel, majd az azóta szintén megszűnt Roham Bár költözött ide.

Metro Club Theatre

A közlemény kiemeli, hogy a szórakozóhelyen mostantól minden pénteken és szombaton étellel-itallal, hatalmas tánctérrel és az ország legjobb lemezlovasaival várják a vendégeket.
(MTI)