Zsidó étteremből a pápai trónra?

Nagy elismerés lenne, ha megválasztanák pápának Erdő Péter bíborost – írja a Fülemüle étterem, ahol viszont sajnálnák, ha emiatt kénytelenek lennének nélkülözni őt.

Zsidó étteremből a pápai trónra?

Erdő Péter bíborosról sütött el poént Facebook-oldalán a Palotanegyedben lévő, zsidó konyhát vivő Fülemüle étterem. Mint írják, aggódva figyelik a Vatikánból érkező híreket, hiszen Erdő Péter bíboros úr is azok között van, akik esélyesek a pápai címre. „Nagy elismerés lenne, ha megválasztanák, mi viszont valószínűleg nélkülözni lennénk kénytelenek egy kedves, régi, visszatérő vendégünket” – teszik hozzá.

„Erdő Péter bíboros úr ugyanis gyakran megfordul a Fülemülében, és nem kér soha étlapot, úgy rendeli meg a kóser pálinkát, a macesz gombócos libalevest és a sóletet. Többször volt, hogy, magas rangú egyházi méltóságokkal, pápaválasztó bíborosokkal érkezett, és mindig nagyon elégedetten távoztak ökumenikus itt-létük után. :)” – szól az étterem bejegyzése.

Az étterem arra utal, hogy XVI. Benedek pápa február végi távozását követően a magyar bíborost vatikáni források esélyes európai pápajelöltnek tartják.