30 éves a Budapest Kongresszusi Központ

30 éves a Budapest Kongresszusi Központ

Idén ünnepli az 1985-ben átadott Budapest Kongresszusi Központ a 30. évfordulóját. A kiemelt jubileumot a konferenciaközpont egy jövőbemutató rendezvénnyel ünnepelte.

30 éves a Budapest Kongresszusi Központ

A gálavacsorával egybe kötött rendezvény meghívottai között több minisztérium képviselője, a turisztikai szervezetek képviselői, az épületegyüttes tervezője, Finta József, üzleti-, szakmai- és turisztikai partnerek és számos híresség is. Az eseményt Havasi Balázs nyitotta meg zongorajátékával. A vendégeket először Laurent Lassier – a Novotel Budapest City és Budapest Kongresszusi Központ igazgatója – köszöntötte, majd Dr. Ruszinkó Ádám – a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős helyettes államtitkára – tartott nyitóbeszédet.

Budapest és a régió egyik meghatározó, kifejezetten konferenciákra tervezett központja harminc éve meghatározó szerepet tölt be az ország életében. Az 1985-ös kapunyitástól számítva közel 9 millió látogatót fogadott a központ, több magyar előadónak ezen a helyszínen indult el az országos karrierje. A rendkívül gazdag múlttal rendelkező épületkomplexum pár évvel ezelőtt teljes felújításon esett át, ezáltal a legmagasabb minőséget és technikai szinvonalat kínálva valamennyi típusú rendezvényéhez. Tágas tereivel, multifunkcionális termeivel, kiemelkedően fejlett audiovizuális rendszerével kiválóan tudja kiszolgálni az igényeket, legyen szó kongresszusról, koncertről, konferenciáról, kiállításról, gálavacsoráról, céges rendezvényről, termékbemutatóról vagy kulturális eseményről. A központot a vele direkt összeköttetésben álló 319 szobás Novotel Budapest City szállodával együtt egy közös menedzsment irányítja Laurent Lassier vezetésével.

A kiemelkedő évfordulót a Budapest Kongresszusi Központ egy különleges rendezvénnyel ünnepelte. Az eseményen részt vett több minisztérium és a turisztikai szakszervezetek képviselői, a központ üzleti-, turisztikai- és szakmai partnerei, Finta József a komplexum tervezője továbbá számos híresség és meghívott vendég is. Az estet Havasi Balázs nyitotta meg zongorajátékával, akit további híres előadók követtek a színpadon. A rendezvény kialakításában a szervezők kihangsúlyozták a központ természetközeliségét, mivel a komplexumot egy gyönyörű gesztenyéskert veszi körbe. Az eseményen a színpadi show megidézte az elmúlt 30 év fontos eseményei mellett a jövő terveit is.

„Rendkívüli büszkeséggel tölt el minket ez az elmúlt 30 év, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy még rengeteg minden áll előttünk. Továbbra is arra törekszünk, hogy Magyarország meghatározó konferenciaközpontját minőségi szolgáltatásainkkal és szakértő stábunkkal folyamatosan fejlesszük és mindenben megfeleljünk a központot választó vendégeink igényeinek” – nyilatkozta Stefan Potocki az  Economy- és Midscale hotelmárkák (Novotel, Mercure, Ibis) Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős Regionális Üzemeltetési Igazgatója.

A Budapest Kongresszusi Központ az Accor Hospitality „Convention Network” nevű nemzetközi konferencia szolgáltatói hálózat tagja. A három kontinensen, 22 országban összesen majdnem 70 helyszínen működő hálózat célja, hogy a legmagasabb szintű konferencia szolgáltatásokat kínálja. Magyarországon jelenleg a Budapest Kongresszusi Központ a legnagyobb olyan létesítmény, amely egy fedél alatt képes konferencia, catering és szállodai szolgáltatást nyújtani. Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő 2,000 fős kapacitással bír, valamint falai között egyszerre 900 főre tudnak exkluzív körülmények között gálavacsorát rendezni – mindezt egy teremben. Kedvező tulajdonsága továbbá a rendezvények szeméyre szabhatósága: számos célra használható termek találhatóak itt a kisebb méretű multifunkcionális rendezvénytermektől kezdve egészen a 4000 négyzetméteres kiállítótérig.

„Megtisztelő a 30 éves jubileum és a következő 30 évben is arra fogunk törekedni, hogy a folyamatos fejlődés ne csak az épületre legyen jellemző, hanem a szakképzett személyzetünkre is, akik a nemzetközi jelentőségű rendezvényeken szerzett sokoldalú tapasztalataikat állítják a vendégeink szolgálatába” – nyilatkozta Laurent Lassier a Novotel Budapest City és a Budapest Kongresszusi Központ igazgatója.

Az Orbis Hotel Group a legnagyobb szállodahálózat Lengyelországban és Kelet-Európában. Az Orbis több mint 100 szállodát üzemeltet, továbbá az Accor márkák kizárólagos képviselője 16 országban, többek között Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Horvátországban, Magyarországon, Litvániában, Lettországban, Macedóniában, Moldovában, Montenegróban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában. Közel 19.000 szállodai szoba tartozik a hálózathoz. A szállodák a Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles és ibis budget márkanevek alatt üzemelnek. Ezek a világszerte ismert márkák garantálják a szolgáltatások minőségét különböző kategóriákban, az ötcsillagos luxustól az egycsillagos budgetig.

Az Orbis stratégiai befektetője, az Accor, a világ vezető szállodaüzemeltetője, 3700 szállodával, 470.000 szobával, 14 megbízható márkával, 92 országban van jelen. A vállalat két különböző üzletág köré szerveződött, a HotelServices szállodaüzemeltetőként és franchisorként, míg a HotelInvest szállodatulajdonosként és befektetőként működik. Az Accor szállodái valamennyi szegmensben jelen vannak a budget-től a luxus kategóriáig, melyek folyamatosan újragondolják és fejlesztik koncepciójukat, hogy kielégítsék az üzleti és szabadidős célból utazók igényeit világszerte. Az Accor márkái a luxus és felsőkategóriában a Sofitel, a Pullman, az MGallery, a Grand Mercure és a The Sebel. A középkategóriában olyan márkák találhatóak, mint a Novotel, Suite Novotel, Mercure és Adagio, míg az economy kategóriában az ibis, az ibis Styles, az ibis budget, az Adagio Access és a hotelF1 várják a vendégeket. A Csoport erőteljes digitális ökoszisztémával büszkélkedhet, ez magában foglalja az accorhotel.com foglalási portált, a márka weboldalait és a Le Club Accorhotels hűségprogramot.

A Csoport 170.000 alkalmazottja mind profitál abból, hogy egy olyan vállalatnak dolgozik, amely hisz a fejlesztésben és egy iparágon belül meghatározó tréning programmal, az Accor Akadémiával rendelkezik. Az Accor 45 évvel ezelőtti megalakulása óta középpontba helyezi az innovációt és a fenntartható szállodaipart, ahogy a stratégiájának a része a vendégközpontú fejlesztési és innovációs folyamat is.