Aranygyűrű a legjobb ifjú borásznak

A Pannon Női Borrend a Pannónia Aranygyűrű Alapítvánnyal karöltve másodszor hirdeti meg pályázatát a fiatal borászok számára. 35 évnél fiatalabb, minimum borásztechnikusi középfokú szakirányú végzettségű, 2 éves, borászatban eltöltött szakmai gyakorlattal rendelkező borászok pályázatait várják. A pályamunka egy bor, amit természetesen a pályázó készített.

 

{module 221}

Pályázni olyan borral lehet, amely palackozott, a NÉBIH által kiadott forgalombahozatali engedéllyel rendelkezik, és minimum 300 palack készült belőle. Évjárat kikötés nincs. Azért a pályázók nem ússzák meg írás nélkül: egy írásos anyagot is kell készíteniük 2–5 oldalban a szakmai hitvallásukról, melynek ki kell térnie a következő témákra: a pályázó gondolatai a magyar borászat mai helyzetéről, a pályázó elképzelése, hozzáállása a magyar borászat világszínvonalra emelése érdekében kifejtendő munkához, véleménye szerint mit kell/lehet ehhez tenni, saját borkészítési koncepció megfogalmazása, eddigi tevékenységének és a beadott borának bemutatása.

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. október 31.

A bor átvételi helye (4 palackot kell leadni): Irodaház (porta) 1133 Budapest, Gogol u. 9., időpontja: október 15–19. között, 7-től 19 óráig.

Az írásos anyag beküldési címe: Pannónia Aranygyűrű Alapítvány, 2141 Csömör, Laki u. 15., e-mailben: dr.denes@t-online.hu, vagy kemeny.ildiko@rubicom.hu.

A pályázatról az alapítvány kuratóriuma dönt, amelynek tagjai: Árvay Angelika, Borbás Mária, dr. Csizmadia András, Káli Ildikó, dr. Kállay Miklós, Keményné Koncz Ildikó, Kozma Kálmán, Mészáros Gabriella, Szepsy István, Zilai Zoltán.

A pályázat bírálata, döntés: 2012. november 30. Az ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás: a 2013. évi Magyar Borok Bálján lesz.

A tavalyi győztes a szekszárdi Sebestyén Csaba lett.

 

forrás: VinCE Magazin

{module 221}