Bocuse d’Or Selection Hungary 2011 versenykiírás

versenykiírásSzeretné Ön képviselni Magyarországot a 2012-ben Belgiumban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe szakácsversenyen? A Bocuse d’Or két évtizede világ legrangosabb szakácsversenye. Azonban a Bocuse d’Or több, mint egy verseny: egy páratlan lehetőség a szakmai fejlődésre; egy nemzetközi karrier kezdetének az esélye. Erre az életre szóló  szakmai és személyes kalandra idén ismét lehetőség nyílik.

{module 221}

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia meghirdeti a Bocuse d’Or Selection Hungary melegkonyhás, csúcsgasztronómiai szakácsversenyét, amely egyben a 2012. március 18 – 21-én, Brüsszelben megrendezésre kerülő „Bocuse d’Or – Europe” hivatalos selejtezője is. A brüsszeli versenyen Magyarországot képviselő versenyző kiválasztása a hazai selejtezőket követő döntőn történik. A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe a selejtezők első és második helyezettje kerül be, a további versenyzők a kapott pontok alapján juthatnak be. 

Elődöntő:
Az elődöntők helyszínei és időpontjai:Bocuse d’Or Selection Hévíz, Lotus Therme Hotel & Spa***** – 2011. május 4-5.Bocuse d’Or Selection Budapest, Metro Vevőakadémia – 2011. május 9-10. 

Döntő:
A döntő helyszíne és időpontja:Bocuse d’Or Selection Hungary, Budapest, 2011. október 13-14. 

Versenykiírás:
A versenyzőknek a Bocuse d’Or hivatalos szabályai szerint egy hús- és egy halételt kell elkészíteni a rendelkezésre álló 5 óra alatt. Jelen kiírásban szereplő  alapanyagok az elődöntőkre vonatkoznak. A döntő alapanyagait -amennyiben változnak- a későbbiekben tesszük közzé. 

Hal – étel – Norvég lazac
– Norvég lazac
– Két köret (szabadon választott) 

Hús – étel – Magyar bárány
– Bárány gerinc /csontos/ (French racks)
– Bárány csülök vagy comb (kötelezően választandó)
– Bárány belsőség (nem kötelező)- Két köret (szabadon választott) 
A fogások mellé tálalt mártások nem számítanak köretnek.

Az alapanyagok beszerzésében a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szükség esetén segítséget nyújt. A felkészüléshez szükséges alapanyagok a METRO áruházakban rendkívüli kedvezményekkel szerezhetők be. 

Tálalás módja: tányér szervíz

Jelentkezés:

A versenyen két fős csapatok indulhatnak. A csapatot irányító versenyzőnek ’candidate’  23. életévét be kell töltenie, az őt segítő ’commis’ nem lehet idősebb 22 évesnél. A korábbi tapasztalatok szerint megkérjük a tisztelt jelentkezőket, hogy számoljanak azzal is, hogy egy esetleges továbbjutás esetén a Bocuse d’Or Europe részvételének feltétele a korhatárra vonatkozóan is ugyan ez a ‘commis’ esetében. 

A jelentkezésnek az alábbiakat kell tartalmaznia:
• szakmai fényképes önéletrajz, elérhetőséggel• a csapattagok pontos szakácskabát mérete
• rövid motivációs levél, témája: Miért jelentkezik a Bocuse d’Or szakácsversenyre?
• a hal – és húsétel neve és pontos leírása,
• a selejtező megnevezése, amelyen a csapat indulni kíván. 

A versenyre való regisztrációs díj nettó 20.000 Ft csapatonként, amelyet az Akadémia számlájára kérünk átutalni (10101030 – 01994000 – 01003007). A versenyen minden résztvevő az Akadémia által biztosított szakácskabátot viseli. 

Tájékoztatjuk a csapatokat, hogy a jelentkezéseket kizárólag a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapján (www.bocusedorhungary.hu) 2011. március 14-től megtalálható  jelentkezési oldalon adhatják le. Sem e-mailben, sem postán leadott jelentkezés nem érvényes.  

Jelentkezési határidő: 2011. április 24. 

A szervezők a változtatás jogát fenntartják, túljelentkezés esetén a versenyzőket a jelentkezésben megjelölttől eltérően más helyszínre is beoszthatják!

Magyar Bocuse d’Or Akadémia
www.bocusedorhungary.hu

{module 221}