Az A38 Hajó a világ legnépszerűbb bárja

A budapesti A38 Hajó nyerte el a világ legjobb bárja címet, a szintén magyar Szimpla Kert pedig a harmadik helyet csípte meg a Lonely Planet útikalauz és a Singha sör közös versenyén – adta hírül a HVG online. A tavaly novemberben indított versenyen száz, a világ minden tájáról összeválogatott bár versenyzett, amelyekre a közönség a Facebookon keresztül szavazhatott – írja a hírportál.

 

{module 221}

A nyilvánosságra hozott eredmények szerint az A38 Hajó lett az első helyezett, több mint 13 ezer lájkkal. A másodikként befutó rotterdami De Witte Aap (Fehér Majom) nevet viselő kocsma majd’ négyezer szavazattal maradt alul. A harmadik legnépszerűbb bár, a szintén magyar Szimpla Kert 4480 lájkkal került fel a dobogóra.

Kátai Gábor, a Szimpla Információs Iroda vezetője korábban a Hvg.hu-nak azt mondta, „aki a hajóra vagy ránk szavaz, egyben Budapestre is szavaz”. Vasák Benedek, az A38 munkatársa pedig elmondta, a Szimplával baráti a viszonyuk, teljesen más típusú hely, mint az A38. Sokkal pubosabb. „Taktikát is egyeztettünk, segítettük egymást a szavazás során.”

{module 221}