Rövid hírek 2010.11.20

Megújult a Hévízi Turizmus Marketing Egyesület

A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület novemberben rendkívüli közgyűlést tartott tekintettel arra, hogy az eddigi vezető Hegedűs Lajos a Hévíz Gyógyfürdő eddigi igazgatójának pozíciója megszűnt és lemondott a az egyesület elnökségéről is. A Marketing Egyesület elnöki posztján utódja Joós Adél a Hunguest Hévízi Szállodáinak igazgatója.
Szintén megvált elnökségi tagságától Lázárt László, aki az önkormányzatot képviselte, őt váltotta Gelencsér János, aki a város pénzügyi és turisztikai bizottságának is elnöke.
Ugyancsak új vezetőt választottak a pénzügyi ellenőrző bizottság elnökének Pémer Edina személyében, aki a Spa & Wellness Fit igazgatója.

*****

Könnyid László Hévíz alpolgármestere

Az Önkormányzati választásokon újjáalakult Hévíz városvezetése. A turizmusért felelős társadalmi megbízatású alpolgármesterré Könnyid Lászlót, a Hotel Európa Fit vezérigazgatóját választotta a város képviselőtestülete.
Könnyid László emellett megtartotta a szállodában betöltött pozícióját.

*****

Díjat nyert a Continental Hotel Zara Superior

Continental Hotel Zara****Superior, a Hungária Fürdő felújítása nyerte 2010 Média Építészeti Díját
2010. november 16-án a Média Építészeti Díjra jelölt nyolc terv és nyolc megvalósult épület közül választotta ki a legjobbakat a zömében újságírókból álló zsűri és a nagyközönség. Ezen az estén a megépült épületek közül a zsűri egyöntetű elismerését mutatva, az első helyezett Vékony Péter és Hegedűs Péter tervei alapján elkészültContinental Hotel Zara ****Superior, az egykori Hungária Fürdő és Continental Szálló épületegyüttese lett.
A több mint 180 éves múltra visszatekintő egykori fürdő- és szállodakomplexum hosszú és gyötrelmes pusztulás után a maradék utcai front megóvását a műemlékké nyilvánítás segítette ugyan, de a megújulást a ZeinaHotel Szolgáltató Kft. beruházásában épülő új, 272 szobás szálloda megépítése hozta el.
A telek beépítésének jogi huzavonáját követően alig egy év alatt a ZeinaHotel Szolgáltató Kft. hangulatos és látványos oázist varázsolt a belváros szívébe. A Hungária Fürdő emléke hála az építtetőknek így nem csak stílusában, hanem annak valójában is újjáéled a Continental Hotel Zara ****Superior-ban.

*****

Duna stratégia

A magyar EU elnökség „előestéjén”, november 30. és december 2. között, Budapesten tartotta, 39. közgyűlését, valamint hajózási és kerékpáros konferenciáit a nemzetközi Duna Marketingegyesület, ahol Duna témában mintegy 150 nemzetközi szakember cserélt eszmét. A Magyar Turizmus Zrt. társszervezésében és aktív részvételével megvalósult eseményeken az egyik kiemelt téma a Duna-stratégia volt, amelynek elfogadására éppen Magyarország EU elnökségének ideje alatt kerül sor.

*****

Bánki Erik a brit parlamentben

Nemrég zárta kapuit a világ egyik legnagyobb szabású turisztikai vására, a londoni WTM (World Travel Market), amelyet megtekintett Bánki Erik az Országgyűlés Sport és turizmus bizottságának elnöke.
Londoni látogatása idején fogadta őt John Whittingdale, a brit Parlament Kultúra, Média és Sport Bizottságának elnöke. A turisztikai területet legmagasabb szinten felügyelő politikusok véleményt cseréltek a turisztikai régiók szerepéről és a turisztikai fejlesztések irányairól. Egyetértettek abban, hogy a turizmusban egyre nagyobb szerepe van az alulról jövő kezdeményezéseknek.

*****

Centerből Felfedező

A Center Travel neve megváltozott! Az új név: Felfedező Klub Utazási Iroda. A cím és telefonszámok nem változtak.

*****

Országos Adventi Turisztikai kampányt indít a Magyar Turizmus Zrt.

„Feltöltődés itthon” szlogennel, belföldi keresletélénkítő kampányt indít november 25-én a Magyar Turizmus Zrt., turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben. A december 31-ig tartó kampány célja, hogy összegyűjtsék, és két honlapon – a www.itthon.hu, illetve a www.tourinform.hu oldalakon – elérhetővé tegyék a hazai szálláshelyek által, az adventi időszakban kínált, belföldi utazásra ösztönző kedvezményes ajánlatokat.
A kampány ideje alatt mindkét honlap adventi arculatba öltözik. A november 25-től elérhető kedvezményes kínálatban a gyógy- és wellness ajánlatok mellett, többek között a bor és gasztronómia, falusi turizmus, városlátogatás és kulturális rendezvények témakörökben is találnak kedvükre való szolgáltatásokat az érdeklődők.
Az akció promóciója 2010. november 16-án indul MegaLight és BackLight plakátokkal, valamint a BKV buszok hátfelületén elhelyezett hirdetésekkel.
December 1-től továbbá, 150 db City Light és 250 db óriásplakát is hirdetni fogja a kampányt a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban.

*****

Tizenhárom budapesti étterem a GaultMillau 2011-ben!

Nyilvánosságra hozták az egyik legnagyobb presztizsű étteremminősítő kalauz, a GaultMillau 2011-es értékelését. Az elit listára 13 budapesti étterem került fel.
A tavalyi kiadvány hagyott némi hiányérzetet a hazai gasztronómia szereplőiben, az idén nemcsak felkerült a Costes a tablóra, de rögtön a legmagasabb pontszámot kapta. 17 pontja (3 szakácssapka) jelentése szerint a legmagasabb szintű minőséget képviseli, kreativitást és kiváló ételkészítést jelent.
Egy ponttal kapott kevesebbet az ítészektől a Fausto’s és az Onyx, kettővel az Arcade, a Babel és a Pierrot (15-16 pont – 2 szakácssapka: a konyhaművészet terén magas szintű minőséget, kreativitást nyújtó konyha).
14 pontot érdemelt ki az Arany Kaviár, a Déryné, a Bock, a Csalogány26 és a Múzeum, 13-at a 21 és a Vadrózsa (13-14 pont – 1 szakácssapka: nagyon jó vendéglő, többet, különlegesebbet nyújt, mint a mindennapos konyha).
Tavaly tucatnyi budapesti étterem került górcső alá, ezek közül tíz érte el a „szakácssapkás” szintet.
A Costes pontszámát még értékesebbé teszi, hogy az egykori keleti blokk országaiban összesen három (a Costes mellett két horvát étterem) kapott ilyen magas pontszámot.
/Pincér/

*****

Újra csobban a RiverRide

November 11-től ismét közlekedik a RiverRide budapesti városnéző program földön és vízen. Az elmúlt időszakban átküzdöttük magunkat a bürokrácia útvesztőin és immár egész Európára érvényes hajóbizonyítvánnyal rendelkezik ez az egyedülálló élményt nyújtó, különleges jármű – tájékoztat a cég.
2011. március 31-ig naponta három járatot indítanak.