Stratégiai együttműködés

Mint ismeretes a Magyar Turizmus Zrt. új vezetése kiemelt hangsúlyt fektet a stratégiai partnerekkel való szorosabb együttműködésre. Ennek jegyében a jubileumi, 20. HÓ-SHOW+, illetve az egyidejűleg rendezett SPA&WELLNESS kiállítások hivatalos megnyitójának keretében, 2010. november 12-én, stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója. A tervezett stratégiai együttműködés keretében a Társaságok számos eszközzel fogják segíteni egymás szolgáltatásainak népszerűsítését. A kooperáció elsődleges célja, hogy a magyarországi turisztikai kínálat teljes körű és egységes bemutatása a lehető leghatékonyabb módon valósuljon meg a HUNGEXPO által szervezett hazai turisztikai vásárokon, különös hangsúlyt fektetve az egészségturisztikai és a konferenciaturisztikai lehetőségek ismertetésére.

A Magyar Turizmus Zrt. értékesítés-ösztönzési tevékenységének keretében a tanulmányutak és szakmai találkozók (workshop) szervezése mellett, továbbra is fontos szerepet szán a turisztikai vásári megjelenéseknek.

A tervezett stratégiai együttműködés értelmében a Hungexpo Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. számos eszközzel – például közös tanulmányutak és konferenciák szervezése, kommunikációs csatornák együttes felhasználása – fogja segíteni egymás munkáját az Utazás, a Spa&Wellness kiállítás, valamint a Business Travel Showhoz kapcsolódóan.

A hazai turisztikai kínálat bemutatásában belföldön, a legnagyobb hagyománnyal a Hungexpo szervezésében megvalósuló Utazás Kiállítás bír, amely Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb idegenforgalmi szakvására. Az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésében kiemelt szerepe van továbbá a Spa&Wellness kiállításnak, amely Magyarország legnagyobb egészségturisztikai, egészségipari és életmód kiállítása, a konferenciaturisztikai lehetőségek bemutatására pedig a Business Travel Show koncentrál. A HUNGEXPO Zrt. Magyarország elismert, jelentős szakmai múlttal rendelkező kiállítás- és vásárszervező cége, mely évente 30, nemzetközi mércével is jelentős szakkiállítást szervez. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával Közép-Európa meghatározó kiállítás-szervezője.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Hungexpo Zrt. közötti együttműködés elsődleges célja, hogy a belföldi turisztikai kínálat teljes körű és egységes bemutatása a lehető leghatékonyabb módon valósuljon meg a HUNGEXPO által szervezett hazai turisztikai vásárokon. A két Társaság között eddig is szoros szakmai együttműködés volt az Utazás Kiállításon történő megjelenésekre vonatkozóan, a jövőbeni stratégiai együttműködés legfontosabb újdonsága pedig az lesz, hogy a kooperációt kiterjesztik a Spa&Wellness egészségturisztikai szakkiállításra, valamint a hazai hivatásturisztikai szakma egyetlen fórumának tekinthető a Business Travel Showra is.