Rövid hírek 2012.10.20.

GSZT szakújság Rövid HírekA Hilton Budapest negyedik helyezést kapott a Business Traveller-től

Simon Vincent, a Hilton elnöke levélben értesítette a munkatársakat, hogy a Business Traveller szavazásán a cégcsoport ismét remekül szerepelt, elnyerve a legjobb üzleti hotellánc (Best Business Hotel Chain) címet. A HHonors pedig a legjobb európai hűségprogram lett. A Hilton Budapest olyan előkelő szállodák között szerepelt, mint a Hilton Prague, amely Kelet-Európa legjobb üzleti szállodája, vagy a Waldorf Astoria, amelyik az észak-amerikai legjobbnak járó díjat kapta.

{module 221}

A Hilton Hotels & Resorts a szállodaipar világszinten legismertebb márkája és piacvezető szereplője. A társaság 80 országban 550 szállodát üzemeltet, melyekben több mint 144 ezer munkatárs nyújt magas szintű szolgáltatást az utazóknak.

*****

Izraeli Utazás Klub indul

Október 25-én, kedden 18.00-kor útjára indul az IZRAELI UTAZÁS Klub. Az első élménybeszámoló témája a 2012-es Jerusalem Marathon. A helyszín a Kishon Kávézó (Paulay Ede u. 1.). Minden Izrael látnivaló iránt érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A belépés díjtalan.

*****

Ralph Fiennes a The Grand Budapest Hotelben

A kétszeres Oscar-jelölt Ralph Fiennes lehet Johnny Depp helyettese Wes Anderson (Okostojás) új filmjének főszereplője, ami egyelőre a The Grand Budapest Hotel néven fut, de a forgatás helyszínétől függően Budapest helyett akár Berlin vagy Tirana is belekerülhet a címbe.

Az önéletrajzi film Wes Anderson Párizsban töltött ifjúságát idézi majd fel, Fiennes a címbeli hotel egyik alkalmazottját, a vendégek igényeit minden tekintetben kielégíteni igyekvő M. Gustave-ot alakítaná. A film szereplőgárdájában egyelőre Bill Murray helye biztos, és szó van Jude Law szerepeltetéséről is.

*****

Le Meridien

A Le Meridien Budapest 2010 és 2011 után az idén harmadszor nyerte el a leadott szavazatok alapján a World Travel Awards „Magyarország Vezető Üzleti Szállodája” címet. (Hungary’s Leading Business Hotel). A most nyilvánosságra hozott hivatalos eredmény azért is értékes, mert a World Travel Awards jelöltjeire minden évben világszerte utazási és turizmus szakértők, valamint a közönség szavaz. A díj a szállodának a kiválóság melletti elkötelezettségét ismeri el, melyet az elmúlt 12 hónap során tanúsított.

*****

Megújult a Hotel Sopron

Szinte teljesen megváltozott a Hotel Sopron belső  tere, megújult a lobby, új színvilág fogadja a vendégeket. A szobákból 59-et teljesen, 49-et részben felújítottak, hetvenhat szoba légkondícionált.

A 100 millió forintba került felújítás során feleslegessé vált berendezéseket és ágyneműket a dévai árváknak jutatták el.
Érdekesség, hogy a szállodában, a Sopronban és környékén bevezetett helyi pénzzel, a Kékfrankossal is lehet fizetni.

A szálloda a felújítás után elnyerte a 4 csillagos besorolást.

{module 221}