Rövid hírek 2013.05.05.

Négy hónapig bírta a Wizz Air egyik debreceni járata

Nemrég szállt fel Debrecenből az utolsó Milanóba tartó gép. A jövőben nem tervezik a járat újraindítását, helyette a pénteken induló, Dortmundba közlekedő gépek sikerességében bíznak – nyilatkozta Daniel de Carvalho a légitársaság kommunikációs vezetője.

GSZT rövid hírek

A járatot az alacsony kihasználtság miatt állította le a légitársaság négy hónap elteltével.

A december 16-án indított, a milánói Malpensa repülőtérre hetente kétszer közlekedő járatot mintegy 7 500-an vették igénybe, ami mintegy 50 százalékos kihasználtságot jelent.

Daniel de Carvalho ugyanakkor bízik a dortmundi járat fejlődésében, hiszen Németországból jelentős a Magyarországra érkező termál- és egészségturizmus, Debrecen pedig ezen a téren jó adottságokkal rendelkezik.

MTI

*****

Havas – Brazil újdonságok

Sárdi Rezső, Brazilia egyik vezető beutaztató  irodájának a HAVAS Creative Tours, magyarországi képviselője tájékoztatja a szakmát néhány braziliai hotelekkel kapcsolatos újdonságról:

A régi nevén Hotel Tropical da Bahia (amely korábban a VARIG Brazil Légitársaság tulajdonát képező Tropical lánc tagja volt) üzemeltetését átvette a Sheraton lánc és a gyönyörű 5*-os szálló Sheraton da Bahia Hotel néven nyitotta meg kapuit.

A népszerű riói Leme Othon Palace neve mostantól Windsor Leme Hotelre változott (www.windsorhoteis.com). A Windsor Leme a szállodalánc 12. szállodája Rio de Janeiróban.

A Bahia Othon Palace augusztus 31-ig akciót hirdet: 3 vendég  érkezése esetén a harmadik vendég ingyen szállhat meg, közös, (triple) szobában-a kongresszusi időszakok és a kiemelt események idején az ajánlat nem érvényes.

*****

A Brill Birskörte a legjobb

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, Gyulán a Brill pálinkaház birskörte párlata nyerte el idén az ország legjobb pálinkája címet 373 benevezett közül, és ezzel azt a megtiszteltetést, hogy a pálinka védőszentje, Szent Miklós neve napján, mint nemzeti kincsünk, ünnepélyes keretek között bekerül a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe. A II. Pálinka, Gyümölcs-, és Borpárlat Világkupa eredményeként a nyolc országból érkezett 413 mintából a legjobb versenyminta címet a székelyföldi Potilis Nobilis vadmálna párlata érte el. A minták száma alapján a zsűri romániai és szerbiai országgyőztes címeket adományozott. A szerb DiBonis cég vilmoskörte párlata és a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis főzde vadalmapárlata kapta ezeket.

*****

Megújult Danubius Hotels weboldal

Megszületett a Danubius Hotels új, nemzetközi weboldala.

A mai kor követelményeinek megfelelő, trendi és felhasználóbarát weboldal létrehozása volt a cél, mellyel növelhetik a látogatói élményt. A tartalmában és megjelenésében egyaránt megújult honlap a korábbi regionális weboldalakat olvasztotta magába, hogy minden Danubius szállodára, akcióra és rendezvényre vonatkozó információ egy helyen megtalálható legyen.

A vadonatúj, korszerű weboldalt felhasználóbarát navigáció és működés jellemzi. Az egyes funkciókhoz tartozó gombok, nyilak és színek megegyeznek a könnyebb eligazodás érdekében. A honlap gyors és egyszerű szállodakeresést, online foglalást tesz lehetővé nemcsak számítógépről, de táblagépről is.

Fontos újítás, hogy aki a weboldalon foglal, annak a szállodalánc a legalacsonyabb egyéni szobaárat garantálja – vagyis a legjobban itt éri meg foglalni. A Danubius Legjobb Ár Garancia azt jelenti, hogy amennyiben leendő vendégünk a foglalásától számított 24 órán belül talál máshol egy alacsonyabb publikus árat ugyanarra az ajánlatra, abban az esetben visszaigazolják ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adnak, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel a szállodákban a tartózkodás alatt.

Szállodát már nem csak elhelyezkedés és térkép alapján, de érdeklődési kör szerint is könnyen választhatunk. Csokorba gyűjtve megtaláljuk az All Inclusive szolgáltatást biztosító hoteleket, a családok számára ideális helyszíneket, valamint a wellness, gyógy, városi és konferencia szállodákat.

Az új weboldalon mostantól lehetőségünk van az érdeklődési körünknek megfelelően különböző témák és desztinációk szerint feliratkozni a hírlevelekre.

*****

Parlamenti belépő átmenetileg a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum együttműködési megállapodást kötött a Parlamenttel: május 2-től, a Kossuth tér átépítésének ideje alatt az Országház látogatói a múzeum jegypénztáraiban vásárolhatják meg belépőjegyeiket – tájékoztatott közleményben a Néprajzi Múzeum.

Az együttműködés keretében a Néprajzi Múzeum boltja a saját termékei mellett parlamenti emléktárgyakat is árusít.

A Néprajzi Múzeum a Kossuth tér átépítési munkálatai alatt változatlanul üzemel és várja látogatóit. Jelenleg a Néprajzi Múzeumban az állandó kiállítás mellett hat új időszaki kiállítás látható, amelyeket a közönség egyéni látogatóként vagy szervezett csoporttal is megtekinthet.