Rövid hírek 2013.06.05.

Szállodaavatás Kecskeméten

Hivatalosan is megnyílt Magyarország első Four Points by Sheraton szállodája május 23-án Kecskeméten. A 3,5 milliárd forintos beruházásból 723 millió forint uniós támogatás.

GSZT rövid hírek

A szálloda 136 komfort szobával, penthouse lakosztállyal, wellness-, fitnesz-részleggel úszómedencével rendelkezik. A város és a városban épült Mercedes gyár igényeinek megfelelően a szállodában 480 fős konferenciatermet alakítottak ki, amely 6 szekcióteremre is osztható.

A tájékoztatón, majd az ünnepélyes átadáson is elhangzott, hogy ennek a beruházásnak a sikere azt mutatja, hogy lehet összefogással álmokat megvalósítani. Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere arra volt büszke, hogy a válság ellenére Kecskemét folyamatosan fejlődik, Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport Marketing igazgatója

pedig arra, hogy a beruházásnak köszönhetően a KÉSZ Csoport kecskeméti ipari parkjában meglévő 200 munkahely mellett 43 új munkahely jött létre. Az új hotel a munkahely-teremtés mellett illeszkedik a kecskeméti autóipari beruházások koncepciójához is.

A Four Points by Sheraton Kecskemét különlegessége, hogy minden szobát a Magyar népmesék animációs filmsorozat epizódjaiból készített képi kollázsok díszítenek, a hotel kertjébe pedig az alföldi tájra jellemző kecskeméti barackfákat ültettek. A barackfa motívumok visszaköszönnek a lobby díszítésében is. A tervek szerint a szálloda konyhája a környék jellegzetes nyersanyagait fogja használni.

*****

Olasz bloggerek Magyarországon

A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi képviseletének közreműködésével Magyarország is az egyik résztvevője a 18 országon átívelő „Sognando Thailandia” elnevezésű nagyszabású  projektnek. A program keretében két olasz hivatásos utazó Rómából indulva 18 országon keresztülhaladva jut el Thaiföldig. Magyarországi élményeikről különböző közösségi és internetes oldalakon számolnak be. Az utazás középpontjában a Világörökségek állnak, így hazánkban Pannonhalma mellett a budapesti világörökségi helyszíneket is meglátogatják a bloggerek. Emellett Hévízre és a Balaton északi partjára látogatnak még el. Az utazáson szerzett élményeikről videó is készül, mely a YouTube-on lesz megtekinthető. A magyarországi élményekről több – összesen 1,2 millió like-kal rendelkező – facebook-oldalon olvashatnak majd az érdeklődők, közel 500.000 potenciális utazó direkt mail formában fog értesülni hazánk turisztikai különlegességeiről. A projekt keretében Magyarországra vonatkozó kvízjátékot is közzétesznek, amelynek nyertese egy hétvégét tölthet majd Budapesten.

*****

Egyre több cseh vendéget fogadunk

A Magyar Turizmus Zrt. csehországi külképviselete az elmúlt hetekben számos nagyközönségi és szakmai rendezvénnyel népszerűsítette hazánk turisztikai kínálatát a cseh piacon. Több akció együtt népszerűsítette a – csehek körében rendkívül népszerű – magyar gasztronómiát és a magyar úti célokat. A Prágai Magyar Kulturális Központ nagytermében tokaji borok és magyar ételkülönlegességek kóstoltatása mellett az észak-magyarországi régió turisztikai nevezetességeiről hangzottak el előadások. Egy sajtótanulmányút keretében 7 cseh újságíró és boros szakember ismerkedett a Dél-Dunántúl és Budapest attrakcióival. A magyar nagykövetség és az MT Zrt. közösen képviselte Magyarországot az Európa-Naphoz kapcsolódó szabadtéri rendezvénysorozaton, a híres prágai Kampa szigeten, ahol a kedvezőtlen időjárás ellenére is igen nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt és a magyar ajánlatokat. Szintén közös szervezésben zajlott a V4-es országok hagyományteremtő maratoni kerékpárversenye: a verseny befutójához ünnepi kitelepülés is társult a lengyel nagykövetség kertjében, amelyre közel ezer érdeklődő látogatott el.

Mindeközben teljes gőzzel zajlanak a Prémium Magyar Nap előkészületei, melyre 2013. június 4-én, több helyszínen kerül sor. A rendezvény célja, hogy a cseh utazásszervezőket további értékesítésre ösztönözze a magyarországi ajánlatokat illetően.

A hazánkba utazó cseh turisták által eltöltött vendégéjszakák száma tíz éve folyamatosan és dinamikusan növekszik. 2012-ben a KSH előzetes adatai szerint 187 127 cseh turista összesen 535 548 vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ez a vendégéjszakák tekintetében 4,2 %-os növekedést jelent. Csehország 2012-ben hazánk 6. legnagyobb küldőországa volt. A kedvező trend 2013-ban is folytatódik, az első negyedévben a cseh vendégéjszakák száma rekordnak számító, 22,6%-os növekedést mutat.

*****

Átadták Szentendre első négycsillagos szállodáját

Ünnepélyes keretek között adták át Szentendre első négycsillagos szállodáját, a Hotel Bükköst.

A 22 szobás szálloda megvalósításának teljes költsége 624 millió forint volt.

Az elképzelések szerint 60%-os foglaltság mellett is gyorsan megtérülő beruházás lesz. A szállodát kiegészíti a 100 fő befogadására alkalmas étterem, kávézó és grillterasz.

A hotel a nevét a közelben folyó Bükkös patakról kapta.

*****

A Continental Hotel Budapest a Hotelbeds legnagyobb értékesítője 2012-ben

2013. május 23-án a Hotelbeds a  Continental Hotel Budapest-et tüntette ki a 2012-es év legnagyobb forgalmat produkáló (Top Seller Budapest) díjával. A díjat egy prezentációval egybekötött gálaest keretében Jakab Gábor Értékesítési Igazgató vette át.

A Hotelbeds a világvezető utazási konzorciumának, a TUI-nak, a B2B szállásfoglalásokra specializálódott márkája, 2012-ben 147 ország 50.000 szállodájában 14 millió éjszakát értékesített parterein keresztül. Budapestre 107.000 szobaéjszakát közvetített és ezzel Budapest Európa 10. legfontosabb desztinációja, megelőzve Bécset, de mintegy 30%-kal lemaradva Prága és Berlin után.

A Continental Hotel Budapest különös hangsúlyt fektet partnerkapcsolataira, ezért büszkeséggel tölti el minden munkatársát a Hotelbeds presztízsértékű díja – emelte ki Géher Zoltán szállodaigazgató, amikor a díjat bemutatta munkatársainak.