Személyi hírek 2010.02.19.

 

A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete Aranykoszorús Mesterdíjjal tüntette ki Harrer Karl, Sopron; Horváth Ferenc, Budapest, Koch Gáborné, Budapest; Papp Ernőné, Eger cukrászmestereket.

Aranyhabverő díjat kapott Füsti M. István, Szentes; Szabadi Istvánné, Szeged.

 

A Magyar Kézművességért Díj arany fokozatát Bakos László, Budapest; Balogh László, Gyula; Maródi Istvánné, Hévízgyörk; Szépréti László, Budapest kapták.

2010-ben az Életmű Díj kitüntetettjei Dr. Dunszt Károly, Budapest; valamint Bognár Ferenc, Budapest.

***

A Kult-Turist rendezvényszervezési osztályán folytatja szakmai pályafutását Bodóczi Ildikó, aki a Gyesről tért vissza.

***

A Kempinski Hotel Corvinus új Értékesítési és Marketing igazgatója, Siegfried Höllmüller.

A Bécsi Egyetemen végzett Höllmüller úr tanulmányait az ausztriai Krems-béli „International Management Centre (IMC)” -ben folytatta, ahol turizmust és szabadidő menedzsmentet tanult.

A vendéglátóiparban karrierjét felszolgálóként kezdte a bécsi Motto-ban, majd a ranglétrán gyorsan előrelépve különböző szervezési és irányítási feladatokat látott el. Felelős volt többek között a nevezetes bécsi „Life Ball” catering szolgáltatásáért; tagja volt az osztrák seefeldi „World Tourism Games” szervező csapatának; felelős volt továbbá az Osztrák Turisztikai Hivatalban az arab piacokért; projektvezető volt a „Weirather Wenzel & Partner”-nél – a Siemens Rt. vendéglátó-ipari programjának keretén belül – 12 városban a 2006-os FIFA Világ Kupa mind a 64 mérkőzésén; kulcsfontosságú referensként dolgozott a Red Bull Air Race-nél Abu Dzabi-ban és Budapesten; és felelős volt az üzleti fejlesztésekért, jegyforgalmazásért és vendéglátó tevékenységért a Red Bull Air Race mind a 10 fogadó országában.

Elődjét, Somlyai Zoltánt vezérigazgató helyettesnek nevezték ki, aki Peter Knollt váltja ebben a beosztásban.

***

Kiosztották az Észak-Magyarország Turizmusáért Nívódíjat, amelyet Gyurkó Béla / a Dél-Mátra Közhasznú Egyesület elnöke, a LEADER akciócsoport vezetője, Domoszló község polgármestere/ és Farkasné Parditka Magdolna /Nógrád Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője/ kapott.

***

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjének Bottás Gyöngyit nevezték ki.

***

Megválik a Ramada Resort Aquaworld Budapest szállodaigazgatói posztjától Fischer György. Utódja Szabó Áron lesz, aki ezt megelőzően front office managerként dolgozott a szállodában.

***

Jogilag nyugdíjba vonult a Danubius hotel lánctól Bartha György, aki 25 évet töltött a cégnél  és többek között vezérigazgató-helyettese volt a Danubius pöstyéni szállodáinak.

Nyugdíjba vonulása után a Danubius tulajdonában lévő Park Hotel Hévíz szállodát  üzemelteti bérlőként.

***

Változott a Hotel Karos Spa értékesítési osztálya, melynek vezetője Gyutai-Szalay Nikoletta, munkatársai Horváth Orsolya sales manager, Dömötörfy Ildikó marketingmanager, Peszleg Attila corporate manager. A rezervációt a jövőben Balogh Marina, Hóbor Bernadett és Salamon Béla végzi.

***

Gazdasági okok miatt csökkentik a sárospataki Torunform iroda létszámát. A jövőben egy személy látja el a feladatot. Az eddigi vezetőt Marcziné Szappanos Juditot felmentették beosztásából.

***

A Ramada Plaza Budapest új  értékesítési igazgatója Pósfalvi Dóra, aki ezt megelőzően is a szállodában dolgozott értékesítési igazgatóhelyettesként.

***

Az eddigi tulajdonosok átadták a stafétabotot a Motivation Budapest Kft-nél, így a jövőben Kaszás Mari, Kalmár Györgyi és Lepel Kati helyett Kőszegi Mária, illetve Jábor Mária viszik tovább a céget.

***

A közeljövőben nyíló  ACHAT Hotel Budapest élére kinevezték a szállodaigazgatót a német állampolgárságú Kaiser Andrea személyében.

***

A Hertelendy Kastélyszálloda új resident managere ifj. Gyenesei István, aki Kurt Ropers-től veszi át ezt a beosztást.

Kurt Ropers a jövőben külföldön dolgozik.

Ifj. Gyenesei István ezt megelőzően is a szállodában dolgozott.

Az új executive chéf Richard Nussel, aki Németország több Michelin csillagos éttermében, valamint számos Relais Chateaux tag szállodában szerezte tapasztalatait.

***

A gyulai Hunguest Hotel Erkel új értékesítési vezetője Gilicze Hédi.

***

Új kollégák léptek be az NH Budapest Hotelbe, a travel trade sales manager pozíciót Mészáros Judit tölti be, az új front office manager Nagyfi László.

***

 

Családi okok miatt megválik az Airport Hotel Budapest igazgatói állásától Tölli Bálint, aki már a nyitást megelőzően irányította a szállodát.

Utódja eddigi helyettese Koloszár Krisztián Ákos lett.

***

2010 áprilisától új vezető érkezik az Österreich Werbung budapesti képviseletére

Emanuel Lehner, aki 2000 januárja óta áll az Österreich Werbung alkalmazásában, 2010 áprilisától veszi át a közép-európai régió vezetését, budapesti székhellyel. Emanuel Lehner 2002-től 2004-ig az Österreich Werbung berlini képviseletét, valamint a németországi régiót vezette, majd 2004 júliusától az Oroszországot és Ukrajnát magában foglaló régió élére került, az Österreich Werbung moszkvai irodájába.

Az 1972-ben született turisztikai szakember a salzburgi Paris-Londron Egyetemen végzett, német filológia és romanisztika szakon, valamint elvégezte a Bécsi Diplomáciai Akadémia posztgraduális képzését. Szakmai karrierjét idegenvezetőként és nyelvtanárként kezdte, majd a „Salzburger Volkszeitung” szabadúszó újságírója lett, ezt követően 2000 januárjában került az Österreich Werbunghoz. A folyékony angol és francia nyelvtudás mellett rendelkezik spanyol és orosz nyelvismerettel is.

Kapus György, aki a kezdetektől, 1990-től vezette az Österreich Werbung budapesti képviseletét és hosszú éveken át a közép-európai régió vezérigazgatója volt, 2010 áprilisától az Oroszországot és Ukrajnát magában foglaló régió vezetéséért felel majd moszkvai székhellyel.