Személyi hírek 2010.06.20.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tavaszi közgyűlésén hirdették ki Az Év Ifjú Utazási Irodása címet, amelyet Molnár Gábornak a székesfehérvári Sol Tours munkatársának ítéltek oda.

***

A budapesti Hotel Panda új értékesítési vezetője Fancsali Zoltán.

***

Új éttermi igazgatója van a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodának. Jean Wendling Moszkvából érkezett az új beosztásába.

***

Nagy megtiszteltetés érte a magyar kulturális turizmust Kiss Imre személyében, aki megkapta az ISPA /International Society for the Perfoming Arts/ Nemzetközi Életműdíját, Kelet-Európából először.
A Művészetek Palotája vezérigazgatója a Vendéglátóipari Főiskolát végezte, évekig dolgozott az egykori Pannonia Hotels-nél, majd irányt váltva megalapította a Budapesti Tavaszi Fesztivált, amely idegenforgalmi rendezvényként indult ma már több évtizedes pályafutására.
Kiss Imre volt a Vígszínház és a Magyar Állami Operaház igazgatója, 5 éve a Művészetek Palotájának vezér igazgatója, Pro Turismo díjas.

***

Ez évben is megrendezték Debrecenben a Gál Sándor Gasztronómiai emlékversenyt, amelynek nyertesei a következők:
Cukrászmester abszolút első hely: Balogh László.
Cukrász tanuló kategóriában abszolút első hely: Pásztor Zsanett.
Szakácsmester abszolút első hely: Kiss Norbert.
Szakácstanuló abszolút első hely: Kerek Alexandra.

***

Elhunyt Jim Power a Skål International fõtitkára, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy tavaly a Skål Budapesten tartotta Világkongresszusát.

***

95 éves korában meghalt Egon Ronay, a magyar származású brit gasztro kritikus, akinek kritikái gasztro kalauzokban jelentek meg.