Személyi hírek 2010.09.05.

Bővült a Magyar Szállodaszövetség titkársága szeptember 1-től új munkatársként belépett Lukács Attila, aki elsősorban a szállodaminősítési rendszer területén fog tevékenykedni.

***

A budapesti Boscolo New York Palace új szállodaigazgatója Engelbrecht Kinga, aki a Mamaison Residence Izabella Budapest szállodából érkezett.

***

A több évtizedes egyetemi oktatói tevékenységének koronájaként Jandala Csillát kinevezték a Harsányi János Főiskola rektorának. A főiskola ma már egyre jelentősebb szerepet foglal el az idegenforgalmi felsőfokú szakoktatásban.

***

A szervezeti átalakulás előtt álló Magyar TUI eddigi értékesítési vezetője Aszódi Eszter elvált a cégtől, de a jövőben is a szakmában kíván tevékenykedni.

***

Mint ahogy már jeleztük szeptember 1-jével nyugdíjba vonul Dr. Buday Gábor a Gundel étterem igazgatója, aki az alábbi levelet intézte kollégáihoz, barátaihoz. „Ezúton tájékoztatom kollégáimat-barátaimat, hogy határozott idejű szerződésem lejártával, augusztus 31-én megszűnik munkaviszonyom a Gundel Kft-nél. Pályafutásomat 16806 naptári nappal ezelőtt a Gundel étteremben kezdtem, mint pincértanuló. A főiskola elvégzése után a szakma számos kiemelkedő sikerének lehettem részese, többek között az InterContnental-ban és a Forum szállodában. A legutóbbi 6936 naptári napban visszatértem a Gundelbe, ahol ügyvezető igazgatói pozíciót töltöttem be. A jövőben az elmúlt 46 évben szerzett tapasztalataimat és kapcsolataimat kívánom hasznosítani, a szakma javára. Minden kollégám segítségét és barátságát ezúton is köszönöm. Elérhetőségeim: 00-36-30-9310090, budaygabi2@gmail.com. Barátsággal: Buday Gábor”

***

A kormány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumi tagsági és egyben elnöki tisztségének ellátásával Lengyel Györgyit bízta meg. Szeptember közepén egyébként megszűnik az MNÜA, jogköreit nonprofit, közhasznú szervezetként működő gazdasági társaság veszi át. Karácsony Mihály, az alapítvány korábbi elnöke a kormányváltás után mondott le posztjáról. Lengyel Györgyi eddig a Fidesz Polgári Magyarországért Alapítvány igazgatója volt.

***

A Mercure Budapest Buda igazgató helyettesi pozícióját 2010. szeptembertől Palotai Csaba látja el.
Csaba 1997-ben szerzett közgazdász diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán. 1992-ben csatlakozott az Accor Csoporthoz; ahol több szállodában londíner, szobafőnök, majd Front Office Manager munkakörökben dolgozott.
Csaba 2006-ban kiváló minősítéssel elvégezte az Accor Vivier szállodavezető képző programját.
Angolul és németül beszél.
A Mercure Budapest Buda F&B Manager pozícióját 2010.szeptembertől Hajas Viktor látja el.
A Novotel Budapest Centrum Értékesítési Igazgatói pozícióját 2010. augusztus végétől Gámán Veronika látja el.