Személyi hírek 2011.06.05.

A Magyar Szállodaszövetség tavaszi közgyűlésén kihirdették a szervezet dr. Menyhárt Lajos Alapítványa által évek óta kiírt Év ifjú szállodása pályázat 2010 évi nyerteseit. A 2010 év budapesti ifjú szállodása Koloszár Krisztián Ákos az Airport Hotel Budapest igazgatója lett, vidéki viszonylatban pedig Bujna Hajnalkára esett a választás, aki a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton Front Office Managere. Az elismerés kupával, oklevéllel és 1-1 hetes szakmai tréninggel jár. A szakemberek a Magyar Szállodaszövetség közgyűlésének gálavacsoráján vehették át a megtisztelő oklevelet és az elismerő kupát. Összesen 11 pályázat érkezett be (ebből 9 budapesti).

{module 221}

Koloszár Krisztián Ákos 31 éves, 2010 eleje óta az Airport Hotel Budapest igazgatója. Szakmai gyakorlatait 4 csillagos házakban töltötte, majd a Pannon Egyetem kiváló minősítéssel történő elvégzését követően gyakorlatilag azonnal a soproni Danubius ház értékesítési vezetője lett. Vezetett utazási irodát, majd ismét szállodában folytatta (Fagus, Airport) értékesítési és marketingigazgatóként. Immáron 8. éve tölt be vezetői pozíciót. Rendszeresen részt vesz szakmai konferenciákon, képzéseken. Krisztián az előző évben is pályázott, akkor is a két esélyes között volt. 
A vidéki pályázók esetében két jelöltből választott a kuratórium. Bujna Hajnalka professzionális múltja nem szerteágazó, pályája egy szállodában ívelt magasra. A szálloda nyitását követő második évtől – viszonylag rövid idő alatt – gyakornokból 28 éves korára, 2011 elején FOM lett. Szakismereteit szakmai versenyen is bizonyította, személyes közreműködése jelentősen közrejátszott abban, hogy a ház 2010-ben megkapta „Az év legbarátságosabb szállodája” díjat. A Hotelstar rendszerhez a szálloda az elsők között csatlakozott, Hajnalka munkája ehhez is nagyban hozzájárult. 

*** 

Pap Krisztina erősíti a jövőben a hévízi NaturMed Hotel Carbona értékesítési csapatát 

***

A Wellness Hotel Gyula értékesítési igazgatójának nevezték ki Rácz Ágnest, aki a ceglédi Best Western Hotel Aquarellből érkezik. 

*** 

A ma már lassan lánccá összeálló Green Hotel új budapesti négycsillagos szállodájának igazgatójává Herczeg Lászlót nevezték ki, aki ezt megelőzően a Római-parti Holiday Beach Hotel vezetője volt.
A XIV. kerületi ház  értékesítési vezetője Filó Zsuzsanna, munkatársa Márkus Krisztina.
A szálloda menedzsmentjét Bognár Barnabás front office managerként erősíti.
A hotel konyhafőnöke Tomku Zoltán

*** 

Keszthely Város Turizmusáért díjat idén Vargáné Várkonyi Erzsébet kapta, aki a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, valamint a Keszthely és Térsége Idegenforgalmi Tagozat elnöke. 

*** 

90 éves korában elhunyt Kiss Károly Schnitta Sámuel díjas a pécsi Nádor Szálloda nyugalmazott étteremvezetője. 

***

Váratlanul elhunyt Schleiffer Ervin a Best Western Hotel Ginkgo Sas ügyvezető igazgatója, Hódmezővásárhely díszpolgára.

***

Bocsi Andrea a Tourinform Szövetség elnöke megvált a Dunaújvárosi Tourinform iroda vezetésétől, amely beosztást 6 évig töltötte be. 
Arról nincs hír, hogy továbbra is Bocsi Andrea vezeti-e a Tourinform Szövetséget.

{module 221}