Személyi hírek 2011.11.20.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Szenátusa a Professor Honoris Causa címet adományozta dr. Niklai Ákosnak, a Magyar Turizmus Zrt. korábbi elnökének, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli volt elnökének, a HOTREC (Európai Szállodák, Éttermek Szövetsége) vezetőségi tagjának, a Kárpátia Étterem és Vendéglátóipari Kft. ügyvezető igazgatójának annak elismeréséül, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdasági Tanácsának elnökeként, rendszeres óraadóként hozzájárult az Intézmény stratégiai célkitűzéseinek meghatározásához, megvalósításához, munkásságával gyarapította a BGF tudományos, kulturális, művészeti és gazdasági értékeit, illetve jelentősen közreműködött ezen értékek megőrzésében.

{module 221}

***

Zsámboki Gábor, aki a New York-i Magyar Turizmus Zrt. vezetése után egyéni vállalkozóként az USA-ban folytatta tevékenységét, a jövőben bekapcsolódik a Turizmus Kft. munkájába.

***

Lénárt Dóra lett a hódmezővásárhelyi Best Western Hotel Ginkgo Sas igazgatója, aki Szabó Mihályt váltotta ebben a beosztásban.

***

November 1-jétől Szabó  Mihály a Napfényfürdő Aquapolis Szeged fürdőkomplexumot üzemeltető  Ligetfürdő Kft. új ügyvezető igazgatója.

Tóth Gábor a Ligetfürdő  Kft. korábbi ügyvezetője a szállodaiparban folytatja pályafutását.

***

A Hunguest Hotels Heiligenblut szállodaigazgatójának Neustadtl Dánielt nevezték ki, aki ezt megelőzően a cég központjában dolgozott. Elődje Orsós Gábor Ausztriában folytatja pályafutását.

***

A bánki Tó Wellness Hotel eddigi értékesítés és marketing vezetője Szemerédi Tünde megvált a háztól. Munkakörét Karacsné Zagyva Julianna tölti be, aki egyben a Tó Hotel Kft. ügyvezető igazgatója is.

A Tó Wellness Hotel szálloda igazgatója Tartsák Andrea.

***

November 1-jétől a Globair Hungary Kft. látja el az Akorn Destination Management magyarországi képviseletét. Az exkluzív szolgáltatásokat kínáló, Magyarországon elsősorban az incentive utaztatók által ismert cég a világon 25 országban rendelkezik saját képviselettel.

Az Akorn magas színvonalú, a szokásostól eltérő, különleges programokat és szállásokat kínál Európában, Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsiában. Ajánlataik között találhatók afrikai luxus lodge-ok és szafarik, exkluzív hajóutak a Níluson és a Jangcén, katamarán túrák a Galápagos-szigeteken, vagy felfedező túrák az Amazonas vidékén Az Akorn értékesítési és marketing feladatait Lehotai Zsófia látja el.

A Globair Hungary Kft. tájékoztatja partnereit, hogy az elmúlt hónapokban történt személyi változások miatt jelenleg kollégái az alábbi területekért felelnek:

Sales Manager

Lehotai Zsófia – Air Malta, Cathay Pacific Airways, AKORN Destination Management zsofia.lehotai@globair.hu, +36 1 235 6007

Márk Emese – AeroSvit, Hertz International emese.mark@globair.hu, +36 1 501 4290

Hajnal Zsófi – Emirates zsofia.hajnal@globair.hu +36 1 235 6009

Bakó Bálint – Marriott International balint.bako.marriottgsa@globair.hu, +36 1 235 6002

Reservations & Ticketing

Air Malta

Hanák Petra airmalta@globair.hu, +36 1 235 6005

Cathay Pacific

Hanák Petra cathaypacific@globair.hu, +36 1 235 6004

Emirates

Szűcs Hajnalka emiratesbud@globair.hu, +36 1 235 6006

Sipos Zsolt emirates@globair.hu, +36 1 235 6006

Hertz International

Lung Judit hertz@globair.hu, +36 1 235 6008

Szabó Gyöngyvér hertzinternational@globair.hu, +36 1 235 6008

***

November 1-jétől távozott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól Lukács Balázs. A szakember több mint 10 évet töltött el a hivatalnál különböző  beosztásokban, ügyintézőként, osztályvezetőként, majd a kereskedelmi hatóság, idegenforgalmi hatósági iroda főosztályvezető-helyetteseként mindvégig az utazási irodák, time share cégek, idegenvezetők, később a lovas szolgáltatók ügyeivel foglalkozott.

***

Az USA Kereskedelmi Képviseletén eltöltött 29 év után nyugdíjba vonul Barázda Katalin. A szakembert a turizmusban dolgozók kollégájuknak tekintettek, az Utazás Kiállítások alkalmával felállított USA standok, vagy az amerikai beutaztatással foglalkozó sajtótájékoztatók házigazdájaként.

A közelmúltban megalakult Discover America Magyarországi Bizottságának titkáraként azonban aktív szereplője és képviselője marad az USA-ba irányuló turizmusnak.

***

Az Expo Congress Hotel új konyhafőnöke Salamon Balázs.

***

Málik Katalin az ENIT- Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal új sajtóreferense, aki elődje, Ligetvári Réka feladatkörét vette át.

***

A zalakarosi Hotel Karos Spa új értékesítési munkatársa Budavári Zoltán.

***

Távozik a Highland Golf Clubtól Révész Tamás, aki a szálló golf menedzsere ként tevékenykedett az elmúlt négy évben.

***

2011 novemberétől az értékesítési igazgatói feladatokat Ács Mónika látja el a Hotel Lycium Debrecenben, aki a szálloda értékesítésén dolgozott, a szálloda nyitását megelőző pre-opening időszaktól kezdve. Az értékesítési csapat Horvát Nikolettával egészült ki, aki a ceglédi Hotel Aquarellből érkezett és Nagy Enikővel együtt sales coordinator-ként erősítik az értékesítést.

A rendezvények teljes koordinációját Szerdi Zsuzsanna event manager látja el, aki az Aquaticum Termál  és Wellness Hotel**** -ből érkezett.

A Hotel Lycium****Debrecen F&B manageri posztját 2011. október 10-től Molnár László éttermi mester tölti be, aki 5 évig a Hajdúszoboszlói Hotel Silver****superior szállodában ugyanezt a pozíciót töltötte be, majd az elmúlt 1 évben a Hotel Corvin Palace ****superior szállodánál a pre-opening időszak vendéglátás területén felmerülő feladatok teendőivel volt megbízva.

Hat hónapja az Átrium étterem konyháját Balog Károly Chef vezényli.

{module 221}