Személyi hírek 2011.12.20

A nemzeti turisztikai marketingszervezet tevékenységének másfél éve zajló megújítása eredményeként a társaság szorosabbra fűzte együttműködését a turisztikai szakmával és útjára indított több kiemelt stratégiai projektet. Ezek eredményes végrehajtása érdekében szükségessé vált a vezérigazgató operatív munkáját támogató – stratégiai igazgatói – pozíció létrehozása.

{module 221}

2011. december 16-ától Maráczi Gábor tölti be a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatói pozícióját. A szakember elsődleges feladata a vezérigazgató munkájának közvetlen segítése, elsősorban a kiemelt stratégiai projektek megvalósításának irányításával.

A kiemelt projektek között említhető a 21. század kihívásainak megfelelő új nemzeti turisztikai portál fejlesztése, továbbá a Budapestre és a Balatonra vonatkozó átfogó turizmusstratégiák kidolgozásának elősegítése, illetve koordinálása a Magyar Turizmus Zrt. részéről, szorosan együttműködve az érintett minisztériumokkal, önkormányzatokkal és szakmai szövetségekkel.

***

A Green Travel-től igazolt át a NUR Neckermann-hoz Kormány Péter, aki a jövőben a cég online értékesítésével foglalkozik.

A Green Travelnél az eddigi munkáját megosztják Iglódi László és Mihálka Róbert között.

***

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megrendülten tudatja, hogy Unger Károly, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség korábbi elnöke hosszan tartó betegség után, elhunyt.

Unger Károly a magyar gasztronómia sokszor ellentmondásos, de meghatározó  egyénisége volt. Sokat dolgozott és harcolt a magyar szakácsok és cukrászok elismertetéséért, természetesen ebből adódóan számos ellenállással és kudarccal is találkozott.

Talán a legnehezebb időben vezette a szövetséget a rendszerváltás idején, számos kihívással – többek között a privatizációval, a nemzetközi versenyekre való kijutás szponzorálásával, az idősebb nyugdíja szakácsok anyagi megbecsülésének problémájával kellett szembenéznie.

{module 221}