Személyi hírek 2012.02.20.

Személyi hírek - GSZT szakújság

A Magyar Újságíró Szövetség tavaly decemberi tisztújítása után a szakosztályok vezetése is megújult. A TGSZ új elnökének a tagság dr. Elek Lenkét, alelnöknek Ifju Györgyöt, titkárnak László Gyulát, vezetőségi tagnak Bárány Tibort, dr. Hajós Annát, Kőhalmi Dezsőt és dr. Szalay Attilát választotta meg a következő négy évre.

 

{module 221}

Meleghegyi Tamást delegálta az Airport Debrecen Kft. élére a többségi tulajdonos XANGA Investment & Development Group; az egykor a Malévnél dolgozó szakember elsődleges feladata a repülőtér nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése lesz.

***

Megvált a berekfürdői Thermál Hotel Szivek szállodaigazgatói posztjától Varga Zsolt, aki a jövőben is a szakmában kíván dolgozni.

***

Tisztújítás a Turisztikai Managerek Szövetségénél (TMSZ): 2012. február elejétől Galla Gergő, a Hotel Regnum Residence Budapest igazgatója veszi át a szállodatagozat irányítását. Mint ismeretes, a fiatal turisztikai szakembereket tömörítő TMSZ küldetése, hogy egy mértékadó szakmai műhelyként rendszeres konzultációval, projektek kidolgozásával segítse az ágazat fejlődését és minőségi munkaerő utánpótlást biztosítson a turizmus irányításában. Galla Gergő – aki egyúttal a Tourconsult Kft. szálloda-üzletági tanácsadója is – széles körű szakmai tapasztalatával és kiterjedt kapcsolatrendszerével erősíti majd  a Szövetséget. Az új tagozatvezető kiemelt feladatának tartja a szervezeti tagság országos bővítését, a szállodák közötti kommunikáció hatékonyságának növelését, valamint a rendszeres tapasztalatcsere lehetőségének biztosítását.

Tervei között szerepel továbbá, hogy a szervezet tagjaival együttműködve érdemi javaslatokat dolgozzanak ki a pesti, valamint a vidéki szállodák árzuhanásának megállítására, illetve az átlagárnövelésre. A tisztújításra azért került sor, mert a szállodatagozat korábbi vezetője, Szabó Mihály, a hódmezővásárhelyi BW Gingko Sas egykori igazgatója a tavalyi évtől immár más területen kamatoztatja tudását (a szegedi Napfényfürdő Aquapolis első embere lett), ám a TMSZ szabályai szerint a tagozat vezetői pozícióját csak aktív szállodai szakember töltheti be. Szabó Mihály a tisztújítást követően is elnökségi tag marad, szaktudására a jövőben is számíthat a szövetség.

***

Kovács Orsolya Gyöngyvér, aki eddig a bécsi Spanyol Idegenforgalmi Hivatalnál dolgozott és feladata volt a magyar piac koordinálása a jövőben Oslóban folytatja pályafutását.Munkáját Drégely Miklós veszi át, aki eddig a barcelonai magyar kereskedelmi kirendeltségen dolgozott.

***

 Átszervezte értékesítési részlegét a Best Reisen. A jövőben Sulyok Tamás vezeti a viszonteladói hálózatot, aki ezt megelőzően a Tensi-nél dolgozott.A Best Reisen Royal irodájából a központba került Romhányi Péter, aki sales és marketing managerként dolgozik tovább a cégnél.

***

Február 15-vel megvált a Thermal Hotel Visegrád vendéglátó igazgatói beosztásától Szabó Szilárd, munkakörét Teleki Tamás vette át, aki emellett megtartja eddigi beosztását, mint a Thermal Hotel Visegrád üzemeltetési igazgatója.

***

A Petneházy Club Hotelben folytatja pályafutását Reinhardt (Szőnyi) Viktória, mint Sales Manager. A fiatal szakember ezt megelőzően a Queen’s Court Hotel & Residence-ben, illetve a Tumlare Corporation Utazási Irodánál töltött be Sales Manageri, valamint Data Controlleri pozíciót.

***

A siófoki Hotel Yacht Club új értékesítési vezetője Kercs András.

***

Az Accor Magyarország mély fájdalommal tudatja a szakmával, hogy Horváthné Köles Edit, az Ibis Budapest Centrum igazgatója hosszan tartó és súlyos betegség után 2012. február 9-én elhunyt.
A szakember három évtizede csatlakozott az Accorhoz. Bátran nézett minden feladat és kihívás elé, nagy nehézségek közepette is állandóan a megoldásokat kereste, pozitív hozzáállása és személyes varázsa példaértékű volt mindenki számára. Mindig lelkesen, aktívan és odaadóan vett részt különböző projektekben – amelyek közül egy különösen közel állt a szívéhez: kiállt a siket és nagyothalló vendégek egyenlő esélyeiért. Az ő szállodájában kerültek először bevezetésre a siket és nagyothallók részére kialakított szolgáltatások, amelyek azóta nemzetközi elismerést is arattak. Ez a projekt egyik emblematikus példája eredményeinek.Egyénisége, szakismerete, kedvessége, mosolya, figyelmessége és küzdőszelleme minden kollégájának hiányozni fog.

***

{module 221}