Személyi hírek 2013.02.05.

GSZT szakújság

Megválik a Geréby Kúria marketingvezetői posztjától Pintér László. Utódja Varga Zoltán lett.

GSZT szakújság

***

Kialakult az idén májusban nyitó Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont nyitó csapata.

Nagy Gábor Front Office Manager a négycsillagos kecskeméti Granada szállodában dolgozott.

Kiss Endre Assistant Front Office Manager és Opera tréner a londoni Le Meridien Piccadilly szállodából tért haza szülővárosába.

Bodócs László Executive Chef, a Waldorf Catering Corporate Chefjeként dolgozott.

Az értékesítés csapatát erősíti Szőke Helga Sales Manager, aki eddig Londonban a Melia White House értékesítésén dolgozott.

***

Szauter István két évtized után, személyes okok miatt és saját kezdeményezésére távozott az Accortól.

Szauter István a szállodavállalat magyarországi, szlovákiai és nyugat-balkáni fejlesztéseit irányította.

Az elmúlt években tagja volt a cég legfelső  szintű operatív irányító testületének, az Executive Committee-nak is.

Továbbra is szakmában kamatoztatja majd mindazt a tudást és tapasztalatot, amit a hazai és a régiós szállodafejlesztések kapcsán szerzett, januártól a Frivex Turisztikai Tanácsadó Kft. fejlesztési igazgatójaként dolgozik tovább. Emellett szállodagazdaságtant oktat néhány főiskolán, és létrehozta saját turisztikai tanácsadó cégét.

***

2013. januártól két ügyvezető, Kovács Balázs és Komora Zoltán korábbi vezérigazgató-helyettesek irányítják az IBUSZ Utazási Irodák Kft. munkáját immár vezérigazgatóként.

Kovács Balázs elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokkal, menetjegyekkel és üzleti utaztatással, valamint a vámtevékenységgel, Komora Zoltán pedig a turisztikai üzletággal, illetve a viszonteladói- és városi irodahálózattal kapcsolatos irányítási feladatokat látja el.

Kovács Gáspár – Kovács Balázs édesapja -, az IBUSZ Nyrt. elnökeként a cégcsoport stratégiai irányítását felügyeli.

***

Búcsúzik a Ramada Resort Aquaworld Budapest értékesítési és marketing igazgatója Hankó Ágnes. 2008. decemberében a szobafoglalás vezetőjeként kezdte munkáját a cégnél majd 2013. január végén értékesítési és marketing igazgatói pozíciójából távozik az Aquaworld-től. A szakember február 1-jétől pályafutását Dubaiban az Enjoy the Sun LLC. ügyvezető igazgatójaként folytatja, amely Dubaiba történő kiutaztatással és Magyarországra történő beutaztatással foglalkozik.

Hankó Ágnes eddigi feladatait, ideiglenesen Szabó Áron szállodaigazgató felügyeli a pozíció betöltéséig.

***

Az olasz régiós vezető, L. Carla Catuogno júniusi áthelyezését követően Kis Éva sales manager láttta el ideiglenesen az olasz légitársaság magyarországi felelős vezetőjének feladatait.

A kinevezés 2013. január 1-jei véglegesítése értelmében a szakember teljes hatáskörrel rendelkezik a magyar piacot érintő kérdésekben és döntésekben.

***

A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM 2013. január 16-i elnökségi ülésén döntés született az egyesület új TDM menedzserének személyéről. Az elnökség Ladomérszky Lászlót választotta meg a szervezet új szakmai vezetőjének.