A termelői piac még idén elkészül Zalaegerszegen

Zalaegerszeg termelői piac

Év végéig elkészül a 718 millió forintos beruházással épülő termelői és kézműves piac Zalaegerszegen, ahol pénteken tartották az épület bokrétaünnepét.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a nettó 900 négyzetméter alapterületű Helyi termelői és kézműves piac – Göcsej tudásközpont építkezése a legmagasabb pont elérésével jelenleg 35 százalékos készültségen áll. A beruházásra fordítható 718 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program keretéből nyerte el a város.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: Zalaegerszegen az „évszaktól és a vírustól függetlenül” is folyamatosan zajlanak a fejlesztések, elég a járműipari tesztpályára, az M76-os autópályára vagy a leendő harcijárműgyárra gondolni. A város megújítását szolgáló korábban elhatározott beruházások egyik eleme a termelői piac is, ahol helyi termékekhez juthatnak majd hozzá a vásárlók.

Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó, korábban a beruházásért felelős alpolgármester kifejtette: a jelenlegi piac mellett álló épület földszintjén hat kisebb üzletet, illetve 50 árusító helyet alakítanak ki a helyi termelőknek. Az épületben a göcseji ízeket kínáló étterem nyílik, illetve egy egész héten át nyitvatartó szövetkezeti bolt is.

A tudásközpont a népi kézművesség bemutatását, továbbadását szolgálja, amihez 60 nézőt befogadó előadóterem is kapcsolódik, valamint három kisebb kézművesműhely és egy kiállítótér. A tetőtérben a későbbiekben zalai gyógynövények tudástárát tervezik megvalósítani, de olyan játszóházat is kialakítanak, ahol a gyerekek a népi mesterségekkel foglalatoskodhatnak, amíg a szüleik vásárolnak – sorolta Tolvaj Márta.

MTI