20 év hagyomány és innováció

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest idén ünnepli 20. születésnapját. A Finta József által tervezett modern épület 1992-es megnyitása óta meghatározza az Erzsébet tér arculatát. A történelmi Belváros építészeti értékeit felerősítve, a szálloda hatalmas üvegablakai visszatükrözik az épületet övező környezetet. A szálloda nem csak külsejével hagyott fontos nyomot az Erzsébet tér jellegén, hanem szolgáltatásaival is újrafogalmazta a szállodaipar addig ismert standardjait.

 

{module 221}

A Kempinski Hotel Corvinus volt az első ötcsillagos luxusszálloda Budapesten és a „The Leading Hotels of the World” első tagja Magyarországon. A szálloda a város legtágasabb szobáit és lakosztályait, továbbá egyedi szolgáltatások széles körét ajánlja üzleti célból érkező és pihenni vágyó vendégeinek.  A Kempinski Hotel Corvinus volt az első joint-venture szálloda és az első hotel, amely műgyűjteménnyel rendelkezett már nyitása óta.  

A Kempinski Corvinus a magyar művészet számos alkotásával büszkélkedhet, amelyeket a szobákban, a lakosztályokban és a közös terekben állít ki. A Kempinski Galéria, amely a szálloda első emeletén található, kéthavonta cserélődő tárlatán a hazai kortárs művészetet mutatja be az érdeklődőknek. 

Nemrégiben a szálloda új innovatív szolgáltatásokat vezetett be. Tavaly nyitotta meg az első nyilvános elektromos töltőállomást Magyarországon és a Giardino Étterem volt az első az országban, ahol interaktív iPad borlistáról választhatnak a vendégek.  A Kempinski Hotel Corvinusban nyitott meg 2010-ben az első közép-európai –  új stílusú japán konyhájáról híres -, Nobu Étterem. 

A szálloda gasztronómiai különlegességeit a Giardino Étteremben és a Lobby Lounge & Bárban kóstolhatják meg a vendégek, míg a divatos Kempinski Terasz és az F•L Bar & Terrace a Fashion Streeten szezonálisan, áprilistól októberig tart nyitva. A Kempinski Hotel Corvinus étlapján – Mátyás és Beatrix tiszteletére -, a hagyományos nemzeti fogások mellett az innovatív magyar konyha is bemutatkozik, mediterrán grillételekkel kiegészítve. A Giardino Étterem magyar és mediterrán borok gazdag választékát ajánlja vendégeinek. A szálloda szakácsai szezonális ínyencségekkel gazdagítják a kínálatot, amelyek élvezete tovább fokozható a Champagne és Bordeaux régióból származó pezsgő- és borválasztékkal.

Az ázsiai hangulatú Kempinski Spában a legmodernebb fitnesz gépeket, ázsiai és klasszikus masszázsokat, Phytomer testkezeléseket, élményzuhanyokat, fűtött medencét, szaunákat, gőzkamrát és Tepidáriumot vehetnek igénybe a szállóvendégeken kívül a bérlettel rendelkező helybeliek is.

{module 221}