A legérdekesebb szálloda a városban? Az új ibis Styles Budapest Citywest!

A frissen nyitott ibis Styles Budapest Citywest nem csupán egy szálloda, ami a kortárs művészet & design úttörője, hanem egy nagyszerű történetet is elmesél arról, hogy milyen a mindennapi élet a magyar fővárosban. A modern pop art stílusú belsőt az ismert kortárs művész Weiler Péter tervezte. A designer a különleges elképzelését ötvözte a város iránti lelkesedésével, ami lehetővé tette, hogy az épület Budapest esszenciáját jelenítse meg: látványával, ikonikus hidakkal és a legfontosabbal, az itt élő emberekkel. Az ibis Styles Budapest Citywest 114 szobával rendelkező szálloda. Az épületnek számos inspiráló történetet sikerül elmesélni a digitális képek, mély színek és váratlan dekorációs részletek segítségével.

A lenyűgöző mindennapi élet
A város egy végtelen forrása az inspirációnak és egy végtelen kútja az ötleteknek. Budapest, az építészetével, a helyszíneivel, a lakosaival, az atmoszférájával és az érzéseivel inspirálta Weiler Pétert, hogy egy különleges designt alkosson az ibis Styles Budapest Citywest szállodában. Megtalálhatóak az utalások a népszerű turistalátványosságokra, melyeket új és innovatív módon prezentál a designer a leginkább azok számára, az itt lakó embere, akik tudják, miért lehet szeretni Budapestet. Számtalan dimenziója van a budapesti hétköznapoknak, ezért nem meglepő, ha ez vezető motívumnak lett választva az ibis Styles Budapest Citywestben. Mi az, amit mindenképpen látni kell? Milyen specialitásokat ajánl a helyi gasztronómia? Megtalálható-e minden, ami egy tour guide térképén is megtalálható? Az ibis Styles Budapest Citywest szálloda közelebb hozza a vendégeket nem csak a város legikonikusabb helyeihez, hanem olyan egyéb dolgokhoz is, melyek kívül esnek a szokásos turistaútvonalakon. Lehet-e lenyűgözőbben látni egy várost, mintsem a benne lakók szemével?

Egyedi vízió
A gazdag és örömteli színekkel és a meglepő design-kialakítással az ibis Styles Budapest Citywest egy optimista hangulatot teremt. Számos digitális kép különböző sarkokban kapja el a vendég figyelmét, ráhangolva őket a város ritmusára, miközben váratlan részletek felfedik a város történelmét is. Weiler Péter megmutatta, hogyan lehetséges kombinálni a pop art stílust retro elemekkel – például régi BKV jegyérvényesítő gépeket helyezett el a szálloda lobbijában, illetve karakteres budapesti épülethomlokzatokat nyomtatott 3D-nyomtatóval, melyek óraként funkcionálnak a szállodában. További meglepő elemek az ibis Styles Budapest Citywest szállodában: a liftajtók azt az illúziót keltik, mintha különböző tömegközlekedési eszközökre szállnánk fel, teli emberekkel. Mindezek mellett minden emelet saját egyedi kialakítással rendelkezik, a szállodai szobák pedig a budapesti hidakat tartalmazó illusztrációkat jelenítenek meg.

Egy szokatlan perspektíva
Megtapasztalni a várost a benne lakók szemszögéből kétségtelenül egy különleges élmény, ami velünk marad évekkel később is. Boldogság, optimizmus és pozitív energia, elhagyhatatlan hozzávalók minden szállodában, ahol fontos, hogy a vendégeket megfelelő hangulatba hozzák és biztosítsák a látogatásuk sikerességét. Az ibis Styles Budapest Citywest ezt biztosítja, minden nap. Kapnak-e a vendégek térképet, ami megmutatja nekik a várost, ha kilépnek a szállodából sétálni? Hát persze, hogy kapnak! Egy különleges térképet – olyat, amiről hiányoznak a turisták által frekventált helyek, ellenben olyan helyeket tartalmaznak, melyek közel állnak az itt lakók szívéhez. A térképet nem más rajzolta kézzel, mint Weiler Péter. Lehet-e ennél jobb egy szállás?

(Benei Péter)