Al Habtoor-ta Budapesten

Al Habtoor-ta BudapestenÜnnepélyes keretek között – és a szálloda kulcsának jelképes átadásával – írták alá az adás-vételi szerződést, amely szerint a budapesti Le Meridien a jövőben a dubai Al Habtoor Csoport tulajdonába kerül. Aki eladta Nimrod Rinot, az izraeli CEE Group magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója volt, aki megvette Khalaf Ahmed Al Habtoor Dubai egyik leggazdagabb beruházója.Egyes források szerint, ha Magyarország száz leggazdagabb emberének a vagyonát tízzel megszoroznák, akkor sem érné el a dubai cégcsoport elnökének a vagyonát.

{module 221}

A hírek szerint a budapesti Le Meridien vételára 80 millió dollár volt. A sajtótájékoztatón Khalaf Ahmed Al Habtoor elmondta, hogy az üzemeltető csoporton és személyeken nem kívánnak változtatni, ahogy mosolyogva megjegyezte a győztes csapathoz nem kell nyúlni.
A csoportnak ez a tízedik szállodája, két hotellel rendelkezik Bejrutban, három már működő hotel tulajdonosa Dubaiban, és ugyancsak itt épül négy újabb luxushotel.

Egy újságírói kérdésre válaszolva Khalaf Ahmed Al Habtoor elmondta: nem kifejezetten a konkrét szálloda, sokkal inkább a desztináció motiválta befektetésüket, a személyes érzelmi motívumon kívül. 15 éve először személyes ismeretség révén, a teniszen keresztül került kapcsolatba országunkkal, befektetőként pedig az keltette fel az érdeklődését Magyarország iránt, hogy eurózónán kívüli, de EU-s országként kedvező pozíciót kínál az uniós országok felé irányuló üzleti kapcsolatok építéséhez.

További terveik között szerepel a közvetlen repülőjáratok megindításának lehetőségének keresése, a dubai-magyar kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése és érdekes koncepcióként a dubai nagycsaládosokat szeretné Budapestre utaztatni.

{module 221}