Az Abacus Hotel Herceghalom fejlesztése

Abacus Hotel Herceghalom

Csaknem hatszázmillió forintos fejlesztést valósít meg két év alatt a négycsillagos herceghalmi Abacus Business&Wellness Hotel – közölte Kálmán Zsolt, a magyar tulajdonú Abacus Hotel Kft. tulajdonos-szállodaigazgatója az MTI-vel.

A szálloda 298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Pénzügyminisztérium (PM) pályázatán. A tervek szerint a két év alatt, 2023 tavaszára megvalósuló kapacitásbővítés hozzájárul a cég versenyképességének növeléséhez.

A mintegy 597 millió forint összköltségű projekt keretében két új, multifunkcionális termet létesítenek, emellett szaunaházból, jacuzziból és szabadtéri fitnessparkból álló, télen-nyáron használható kültéri wellness épül. Minőségi fejlesztéseket végeznek a szobákban is.

Ezek mellett beépítenek UV fertőtlenítő berendezéseket, felújítják a wellness medencék csempeburkolatát és gépészetét. Felújítják az étterem konyháját, amely hűtőházzal és új eszközparkkal bővül. A hotelben új okostévé-rendszert építenek ki. Jelentős beruházási elem lesz a napelemes rendszer, amellyel éves energiafelhasználásuk 15,5 százalékát fedezik majd megújuló energiából.

Az Abacus Business&Wellness Hotelt 2009-ben adták át, a létesítmény Budapesttől 15 perces autóútra, Herceghalmon található. A hotel profilja a rendezvényszervezés, az üzleti turizmus és a wellness. A szállodának 117 standard és superior szobája, és 10 emelt szintű, valamint egy elnöki lakosztálya van.

A hotelhez kapcsolódik az önálló egyedi esemény- és játékterekkel rendelkező Abacus Rendezvényközpont. A hoteltől 15 percnyi autóútra 3 nemzetközi színvonalú golfpálya található.

MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .