Bedőlt a Hotel Ipoly

Felszámolási eljárást indítottak a Hotel Ipoly Zrt. ellen. A társaság 2004-ben vásárolta meg a balassagyarmati szálloda épületét, majd 2009-ben nyitotta meg a vendégsereg előtt. A társaság nem tudott nyereséget produkálni, a kegyelemdöfést vélhetően az év elején indított adóhatósági végrehajtást adta meg.

 

{module 221}

Nagy várakozás előzte meg Balassagyarmaton a Hotel Ipoly újranyitását. A város főterén álló szecessziós épület – az egykori Rák Szálló – korábban számtalan vitával tarkított tulajdonosváltáson ment keresztül, s azt remélték, az új tulajdonossal jó kezekben lesz a város ékessége. A Hotel Ipoly Zrt. 2004-ben vásárolta meg az épületet, és hosszas gondolkodás után 2009-re újította fel, és nyitotta meg a nagyközönség előtt – írja a Gazdaság.hu. Akkor a helyi sajtó így írt: „nagyfokú megszállottság, akaraterő és kitartás kellett, hogy egy a fővárosból jött ember helyismeret nélkül belevágjon a palócváros e régi kincsének felélesztésébe”.

A bátor – vagy talán vakmerő – lépést azonban nem kísérte siker, a társaság nem tudott nyereséget elérni. Szerény forgalmat tudott csak produkálni, 2009-ben 2,8 milliót, 2010-ben 10,6 milliót, miközben mindkét üzleti évben kénytelen volt veszteséget elkönyvelni, 8,3, majd 9 millió forintot. Idén januárban a NAV Nógrád megyei Igazgatósága végrehajtást indított a társaság ellen, majd egy hónappal később egy közjegyző is végrehajtással próbálta behajtani megbízója kintlévőségét.

A Hotel Ipoly Zrt. tulajdonosa a budapesti székhelyű Hétvezér 5 Ingatlanközvetítő Bt., ellene szintén végrehajtást indított az adóhatóság, adószámát tavaly felfüggesztették. A bt. beltagjai egy magánszemély, és az NRG Közüzemi Szolgáltatást Segítő Kft. Ez utóbbi társaság ellen néhány hete felszámolási eljárás indult, tagjai magánszemélyek.

{module 221}