Célegyenesben a keszthelyi Sirius Hotel

Keszthely látképe, Balaton

7500 köbméter betont használtak, 28 ezer fát és virágot ültettek

Heteken belül nyit a Balaton legújabb topszállodája: 140-en dolgoznak jelenleg is azon, hogy az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel a tervezett menetrend szerint, május 1-én megnyithasson. Bihari Dávid, a Balaton-parti négy csillag superior szálloda igazgatója a finisben a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg.

Az Adventor Hotels beruházásában, Keszthelyen, a Balaton-partján épülő Sirius Hotel tervezése majd építése 2020-ban indult. A festői kilátással rendelkező szállodát 2023. május 1-én nyitják meg, így jelenleg az utolsó simításokat végzik az épületben és a kertben. A komplexum zöldmezős beruházás, és az építés során felhasznált anyagok, elkészített felületek mennyisége önmagában is beszédes:

• 7.500 köbméter beton, 1.000 tonna betonacél.
• 21.000 négyzetméter festett és 3.000 négyzetméter tapétázott felület.
• 610 négyzetméter fa falburkolat.
• 10.000 négyzetméter hidegburkolat és közel 4.700 négyzetméter melegburkolat.
• 2.200 négyzetméter homlokzati üvegfelület, 1.160 négyzetméter homlokzati üveg.
• 56 kilométer gépészeti vezeték, 300 kilométer elektromos vezeték.

Az éjszakai égbolt legfényesebb csillagáról elnevezett négycsillag superior szálloda tervezésénél külön figyeltek a természeti értékek megőrzésére is. Bihari Dávid igazgató kiemelte, hogy a 11.052 négyzetméter alapterületű hotelhez 14.500 négyzetméter zöldterület tartozik, és a kertben összesen 28.000 virágot, cserjéket, évelő fát ültettek.

A keszthelyi Hotel Sirius 128 szállodai szobával, 159 parkolóval várja május 1-től a vendégeket 1.500 négyzetméteres spa&wellness részleggel (külső és belső élménymedencékkel), étteremmel és bárral, valamint rendezvényeket és konferenciákat kiszolgáló szekcióval. A Sirius Hotel az Adventor Hotels szállodalánc legújabb tagja. A portfólióhoz tartozik a szintén négycsillag superior soproni Fagus Hotel, valamint a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa. Az Adventor Hotels ingatlanfejlesztőként és szállodaüzemeltetőként a vendégek minőségi kiszolgálására törekszik, és elkötelezett kényelmük, elégedettségük iránt.

fotó: Civertan / Wikipedia

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .