Folytatódik az ibisek megújulása

Folytatódik az ibisek megújulásaAz Accor csoport nemrégiben bevezetett legutóbbi Generation koncepciójának jegyében immár a második budapesti szálloda újul meg. Az ibis Budapest Centrum után immár két hónapos munkálatokat követően a Határ úti ibis Budapest Aero is a legmodernebb trendeknek és elvárásoknak megfelelve fogadja vendégeit. A lobby szellősebb és átláthatóbb, vendégközpontúbb lett, új növényekkel és kiegészítőkkel gazdagodott.

{module 221}

Ennek jegyében harmonikus környezet, letisztult, nyitott terek, zen-szellem, frissesség és természetes alapanyagok felhasználása jellemzi az Accor legdinamikusabban fejlődő brandjének belsőépítészetét. 

A közösségi terekben praktikusan rendezik el az egyes funkciókat, hogy azok éppen a megfelelő helyen legyenek a hatékonyság érdekében. Így például a hosszú recepcióspultot felváltották a tagolt, érezhetően szellősebb, több blokkokból álló átjárható pultok, ahol csökken a vendég és a személyzet közti távolság. A modern, moduláris koncepció az egyes feladatokra koncentrál (asztal, üzleti sarok, stb.) letisztult formákkal és könnyű tervezhetőséggel, a fény pedig a szálloda egyedi adottságait hangsúlyozza. 

A koncepció azonban nem uniformizált, lehetővé teszi az egyes szállodák számára a személyre szabhatóságot – például a színek megválasztásával – ugyanakkor mégis érezhetően ugyanazon család tagjai maradnak. A közösségi terek kialakítása mindig a szálloda adottságainak megfelelően történik, megkötést csak bizonyos elemekre – például a belmagasságra és az álmennyezetre – tartalmaz. A célok között található viszont a valódi közösségi életérzés megteremtése a vendégek számára. A kötelező elemek pedig az ún. „identity wall”, valamint az ibis websarok. 

Folytatódik az ibisek megújulásaA legutóbbi Generation koncepció kötelező elemében, a websarokban speciális, az ibisnek készített asztali számítógépek, a brand igényeire szabott szoftverrel, webkamerával működnek. A rendszer a vendégek legfontosabb kéréseire készült fel, így lehetőséget nyújt repülőjegy foglalásra és ellenőrzésre, üzenetküldésre, szállásfoglalásra és a neten való böngészésre, chatelésre, az offline módban is üzemelő Open Office használatára, térítésmentesen. A vendégek saját nevükkel jelentkezhetnek be, negyedórás intervallumokra, a szoftver 7 nyelven (angol, német, olasz, spanyol, francia, portugál és kínai) érhető el. A felújítás a fűtés- és vízvezetékeket is érintette, kicserélték a hang- és hőszigetelést, valamint a különtermek ablakait. Megújult a szálloda két konferenciaterme is: a 20 fős Nárcisz és a 60-70 fős Orgona felfrissülve, ám a már korábban is használt modern, minden igényt kielégítő technikai felszereléssel működik.

Szintén most készült el a földszinti mozgássérült mosdó is, az étterem és a lobby közé az ibis Budapest Centrumban már bevált, csavart plexis térelválasztó került, amely a nap minden szakában másként veri vissza a fényt. 

Az étterem is jóval szellősebb lett, szabadon variálható asztalokkal és változtatható alaprajzzal. A menü továbbra is a magyaros és a nemzetközi konyhára koncentrál, a szálloda május elején nyitó grillterasza pedig nem csupán a szállóvendégek, hanem a környékbeliek körében is igen népszerű, különleges kínálatával és hangulatával. 

Szintén elengedhetetlen kellék az „identity wall”, ahol a hotel neve mellett a budapesti programokról szóló információk kapnak helyet, valamint a szálloda vállalásainak közlése, mint például a környezetvédelmi vállalások illetve a 15 percre  vállalt szolgáltatások ígérete.

{module 221}