Harc az ízületi fájdalmak ellen

Harc az ízületi fájdalmak ellen

A Danubius Hotels szállodavállalat Health Spa Resort szállodái csatlakoznak a 20. Nemzeti Arthritis Világnaphoz, hogy négy országban támogassák a figyelemfelhívó kampányt és kezeléseikkel segítséget nyújtsanak a betegeknek.

Harc az ízületi fájdalmak ellen

A Nemzetközi Arthritis Világnap – idén október 12-én, 20. alkalommal – a sokízületi gyulladásos megbetegedés, az arthritis megelőzésére és kezelési módjaira hívja fel a figyelmet.

A reumatikus jellegű ízületi fájdalmakkal járó megbetegedés Magyarországon 50 000 főt érint – elsősorban 30-50 éves nőket – és további 10-12 000 betegnél még nem diagnosztizálták az arthritist.

A mozgásszervi betegség lényege az ízületi belhártyában hullámzó erősséggel zajló gyulladás, mely az ízületen belül duzzanatot, fájdalmat idéz elő és végeredményben a mozgásban akadályozza a beteg végtagot.

Mivel a gyulladásos folyamat következtében kialakuló porckárosodás és a csonteróziók már a betegség korai stádiumában kialakulhatnak, fontos a diagnózis gyors felállítása és a kezelés elkezdése. Megfelelő kezeléssel és életvitellel a csontkárosodás megállítható!

A Danubius gyógyszállodákban az arthritis kezeléséhez minden adott: szakorvosi konzultáció, hideg és meleg terápiák, mozgásterápia, egészséges ételkínálat. Az egészség iránt elkötelezett szállodavállalat örömmel csatlakozik a 20. Nemzetközi Arthritis Világnaphoz és a világnap hetében gyógyszállodáiban ismeretterjesztő programokat, szakorvosi előadásokat, speciális mozgásórákat, extra vizsgálatokat szervez vendégei számára.

Hévízen többek közt „Könnyű léptek” előadás és ízületkímélő vízitorna, gyertyafényes fürdés, a budapesti Margitszigeten Nordic walking és egészséges ételkínálat, Bükön és Sárváron fizikoterapeutával való konzultáció és vízi torna várja az érdeklődőket. A romániai Szovátán speciális mozgásórákkal, orvosi előadásokkal és vízitornával, a szlovák fürdőhelyen, Pöstyénben gyógyiszapos kinetoterápiás workshopokkal, a csehországi Marienbadban pedig többek közt dietetikusi és orvosi előadással, pilates-szel készülnek.