Hivatalosan is bemutatták a debreceni Malom Hotelt

Új négycsillagos hotel nyílt Debrecenben: a 150 éves, eredeti funkciójában szél-, majd gőzmalomként működő épület új ruhát kapott. A közelmúltban hivatalosan is bemutatták a Malom Hotel Debrecent.

Malom Hotel, Debrecen

A komplex fejlesztésre a tulajdonos V+V 77. Kft. pályázott – sikerrel. 668 millió forintból – 281 millió forintos EU-s támogatással – úgy alakították ki a szálláshelyet, hogy vigyáztak az eredeti belső struktúrára és a stílusjegyekre. Éppen ezért a paraszti világot idéző bútorokkal berendezett 24 szoba között nincs is két egyforma alapterületű vagy kialakítású.

A négycsillagos belvárosi szállodát, bár már két hónapja üzemel, a napokban adták át hivatalosan. Csorba József tulajdonos elmondta, a beruházással 17 új munkahelyet teremtettek. A szolgáltatások mindenki kényelmét szolgálják: a Malom Hotel Debrecenben akadálymentesített szoba, wifi, konferenciaterem, zárt parkoló van, a szomszédos edzőterem pedig a vendégek számára ingyenesen használható.

A felújítás révén olyan érték született helyben, ami úgy őrzi a múlt örökségét, hogy közben praktikus, használható. A malom új funkciójában szálláshelyen kívül szemet gyönyörködtető belsőépítészeti megoldásokat is kínál.

(Cívishir.hu)