Hotel Science, új négycsillagos szálloda Szegeden

Hotel Science, új négycsillagos szálloda Szegeden

A Hotel Science**** Szeged fejlesztése című projekt a DAOP-2.1.2.-12-2012-0008 „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” tárgyú pályázati program keretében valósult meg. Célja egy olyan szálláshely létrehozása volt, amely egyedi koncepciójával a szegedi tudományos életre és annak szereplőire koncentrálva alakítja ki szolgáltatásait és Szeged fürdő- és fesztiválváros jellegétől elszakadva más célcsoportokat célozva egy újfajta elképzelést valósít meg. A megítélt támogatás összege közel 492 M Ft.

Hotel Science, új négycsillagos szálloda Szegeden

A szálloda Szeged belvárosában a Petőfi Sándor sgt. 17. szám alatt épült, a belvároshoz közel, a szegedi tudományos élet központjától, a TIK-től illetve az egyetemi kutatóközpontoktól is pár perces sétatávolságra.

A négy csillagos hotel 35 db kifejezetten modern berendezésű szobával várja vendégeit 2015. augusztusától a legmodernebb technológiával felszerelt konferenciaterme és kisebb szekciótermei állnak rendelkezésre a szakmai programok lebonyolítására.

A szálloda koncepciója a tudomány vonalán valósult meg, innovatív megjelenése és előremutató technológiai megoldásai teszik egyedivé. Szeged első design és butikhoteljaként lépett piacra.

A projektgazda cég, a Science Projekt Kft. 702 millió forint összértékű beruházásából közel 492 millió forintot Európai Uniós támogatás fedez. A fejlesztés eredményeképpen létrejött Hotel Science**** Szeged stratégiai célja Szeged és a térség üzleti, konferencia és szabadidős turista forgalmának magas szintű specifikus kiszolgálása, mely a regionális minőségi turizmus fellendítését szolgálja a szezonalitás hatásainak csökkentésével, mely jelenleg erősen érezhető városunkban.

A projekt elősegíti azon regionális célok megvalósulását, melyek a területi egyenlőtlenségek (Budapest központúság) felszámolására és a régió versenyképességének javítására irányulnak. A projekt szintén illeszkedik a Szeged Város versenyképességének növelése a kulturális városfejlesztés eszközével átfogó koncepciójába is.

Elmondhatjuk, hogy a fejlesztés a teremtett új munkahelyek számával, a szegedi tudományos és turisztikai élet többi szereplőivel való együttműködéseivel olyan működést valósít meg, mely jelentősen hozzájárulhat a régió turisztikai bevételeinek növekedéséhez.