Az ibis Győr lett az év szállodája

Január 17-én ünnepélyes fogadás keretében, mintegy 160 szakember jelenlétében hirdetette ki a 2013 Év Szállodája pályázatának eredményét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Év szállodája 3 csillagos kategóriában

A 3*-os kategóriában 2013-ban az ibis Győr nyerte el az Év Szállodája címet. A díjat Tóth Tamás az ibis Győr szállodaigazgatója vette át.

A díjátadáson részt vett Bohács Zsolt, a Parlament Sport és Turizmusbizottság elnöke, Komoróczki István, Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Horváth Viktória, az ágazatért felelős helyettes államtitkár, illetve Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége először osztotta ki Az Év Szállodája díjat. Az új koncepció szerint nem egy-egy szállodás szakembert, hanem egy-egy házat díjaznak összetett kritériumrendszer alapján, 5, a 4 és a 3 * kategóriában.A pályázat célja a kiemelkedő bevételi teljesítmények és szolgáltatások közötti összefüggés bemutatása, a minőségi szolgáltatások előtérbe állítása, a „best practice” módszerek terjesztése, illetve a hazai szállodaipar hírnevének erősítése.

A pályázati kiírás szerint a résztvevő szállodák teljesítményét a következő szempontok szerint bírálta el az ismert szakemberekből  álló zsűri:

  • bevételi teljesítmények a hotelek meghatározó mutatószámai alapján (éves szobafoglaltság, átlag szobaár, REVPAR – egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel, TREVPAR – egy kiadható szobára jutó összes árbevétel)
  • szolgáltatások minősége az MSZÉSZ által szervezett ún. mystery shopping vizsgálatok, illetve a pályázó szállodákról a mértékadó vendégvélemény gyűjtő portálokon megjelenő értékelések alapján, pl. tripadvisor, booking, expedia, holidaycheck, stb.
  • a pályázó szállodák által alkalmazott innovatív üzemeltetési, értékesítési, stb. megoldások
  • a pályázó szállodák által alkalmazott HR gyakorlat.

Az ibisről

Az Accor, a világ vezető, 90 országban, több mint 3500 szállodával jelen lévő szállodaüzemeltetője. Az Accor gazdaságos márkáinak újragondolására és fejlesztésére irányuló stratégiájával összhangban modernizálja az ibis márkát. A márka egyik legjelentősebb újítása a  forradalmian új fekhely koncepció, a Sweet BedTM, amely kimagasló kényelmet biztosít, illetve a modern és barátságos közösségi terek, melyek az ibis szolgáltatásainak szellemiségét, vagyis az egyszerűséget, a modernitást és a jó közérzetet  tükrözik.  Az ibis az első szállodalánc, amely elnyerte az ISO 9001-es tanúsítványt (a hálózat immáron 86%-a rendelkezik vele) megbízhatóságáért és szakszerűségéért. Ráadásul a hotellánc 58%-a ISO 14001-es tanúsítvánnyal is redelkezik, a környezetvédelemért tanúsított elkötelezettségéért. Az ibist 1974-ben alapították, azóta Európa vezető, a világon pedig a 4. legjelentősebb gazdaságos hotelláncaként tartják számon, amely több, mint 1,000  szállodával és 124,000 szobával rendelkezik a világ 59 országában.