Az „Év szállodája”: a hévízi NaturMed Hotel Carbona

Négy csillag superior kategóriában Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona nyerte el az idén első alkalommal kiosztott „Év Szállodája” címet. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közös díját a pénzügyi eredmények valamint a szolgáltatás minőségét érintő szempontok figyelembevételével ítélték oda.

Naturmed Hotel Carbona, Hévíz

A 2013-as évben elért teljesítményéért a hévízi NaturMed Hotel Carbona vehette át az „Év Szállodája” díjat és a vele járó vándorserleget a négy csillag superior kategóriában, a vidéki szállodák körében. Az elismerést több szempont mérlegelése alapján ítélte oda az ötfős szakmai zsűri: a Carbona bevételi mutatószámai, az innovatív, sikeres módszerek alkalmazása, a szolgáltatások minősége, és a szálloda munkavállalóira kiterjedő motivációs politikája is magas pontszámmal szerepeltek az összesítésben.

„Az »Év Szállodája« díj egy újabb, fontos visszajelzés arról, hogy a szakma és a hazai vendégek is értékelik a minőségi gyógyszállodai szolgáltatásokat” – mondta el a díj átvételekor Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona januárban kinevezett vezérigazgatója. A szálloda vezetője hozzátette: „A Carbona gyógyszolgáltatásainak folyamatos fejlesztésével és a betegségmegelőzés szerepének növelésével a jövőben is a magas színvonalú hazai spa kultúra meghonosítását támogatjuk.”

A beérkezett pályázati anyagon kívül a zsűri a vendégvéleményeket illetve az úgynevezett mystery shopping (amelynek során a tesztelő nem fedi fel kilétét a szálloda előtt) módszerrel gyűjtött tapasztalatokat is figyelembe vette a személyes látogatás mellett.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége először hirdette meg a pályázatot a Hotelstars minősítéssel rendelkező tagszállodái körében. A január 17-én megtartott ünnepélyes díjátadón a NaturMed Hotel Carbona jelenlegi, valamint korábbi vezérigazgatója, dr. Lukács Ferenc képviselték a szállodát. 

NaturMed Hotel Carbona**** superior

A NaturMed Hotel Carbona Hévíz nagy hagyományokkal rendelkező, közkedvelt gyógy- és wellness szállodája. 261 szobájával, több mint 1000 négyzetméter felületű fürdőkomplexumával, valamint 230 fős alkalmazotti létszámával a dunántúli és a balatoni régió szállodaiparának egyik legjelentősebb szereplője. A Hotel Carbona minőségi szolgáltatásaiért 2011-ben Turizmus Minőségi Díjat kapott, 2012-ben elnyerte a European Health Spa Award-ot, 2013-ban pedig – szállodák között egyedüliként – másodszor is Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el. A Carbona elnyerte az MSZÉSZ és a Magyar Turizmus Zrt. „Év Szállodája” díját négy csillag superior kategóriában a 2013-as eredményei alapján.