Kristály Torony

A Büki Fejlesztési és Beruházási Kft. 2011. december 15–én a Hotel Caramell**** szálloda 6. születésnapján rendezte meg a „Turisztikai attrakció fejlesztése a Hotel Caramellben ” c. projektjének projektindító rendezvényét és ennek keretében a Kristály Torony alapkőletételének ünnepségét. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázaton elnyert támogatásból történik a Hotel Caramell**** szálloda felújítása és belső átalakítása valamint a hazánkban egyedülálló, Európában negyedikként megépülő Kristály Torony építése.

 

{module 221}

A tervezett fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak a térség, ezen belül Bük Város hazai és nemzetközi ismertségének növeléséhez. A projekt megvalósulásának helyszíne a régió vezető szállodáinak egyike a 2005-ben épült bükfürdői Hotel Caramell****. A szálloda Magyarország első holisztikus gyógy- és wellness szállodája, mely 80 klimatizált szobával, 170 férőhellyel rendelkezik. A szálloda a Feng Shui alapelveit figyelembe véve került megépítésre és kialakításra, ezáltal meleg színek, barátságos környezetet várja az ideérkezőket.

A magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásokon túl teljes körű prevenciós, természetgyógyászati, holisztikus és ezoterikus szolgáltatásokat az országban elsőként itt lehet igénybe venni. A projekt részeként megvalósul a szálloda belső tereinek felújítása, a szobák és folyosók festése, tapétázása, szőnyegezése, annak érdekében, hogy a szálloda megjelenése még erőteljesebb hangsúlyt kapjon.

A projektindító rendezvény keretében a Kristály Torony ünnepélyes alapkőletétele a Villa Rosato Cukrászda és Koktélbár kertjében történt.

A beruházás legnagyobb egysége a háromszintes, 17 m magas, 35 m széles Kristály Torony megépítése, amelynek több mint egy kilométer hosszú pályavonalán egy időben akár 120 fő is kalandozhat.

A projekt eredményeként 2015. év végére 15 ezer fővel nő a látogatószám, 18 fő számára új munkahely létesítése valósul meg, és az esélyegyenlőség jegyében növekszik a női és roma munkavállalók számának cégen belüli aránya is.

{module 221}